Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Ulleres running

Les ulleres de running presenten algunes diferències respecte als altres models outdoor. Han d'amollar-se molt bé al contorn de la cara i mantenir-se estables durant la carrera, ser lleugeres, adaptar-se als canvis de llum i que ventilin perfectament perquè no s'entelin els vidres.

Ulleres running

Les ulleres de running són un complement indispensable per a qualsevol corredor. El runner d'avui dia cuida tots els detalls: sabatilles, roba, rellotges GPS… i les ulleres de running no falten a la llista.

La salut visual no pot descuidar-se, i la falta de protecció ocular és un dels factors que poden minvar el rendiment dels corredors. Per això, és necessari protegir els ulls dels rajos UVA, insectes, partícules, vent, pluja, vegetació o qualsevol altre element. Això ajuda a tenir una visió clara i lliure de distorsions del terreny trepitjat.

Alhora, dos requisits cabdals dels runners són la lleugeresa i la comoditat a l'hora de sortir a córrer. Per això, tots els materials i complements han d'estar dissenyats i fabricats complint aquestes dues premisses.

Perquè siguin lleugeres i flexibles, des de Vertic recomanem que siguin de plàstic. Aquest material, a més de resultar altament còmode, no provoca frecs que dificultin el progrés. Però no solament això. Que siguin resistents a la suor perllongarà la seva vida útil; ja que, en cas contrari, podríem veure'ns obligats a tirar-les després d'usar-les poques vegades.

L'ergonomia també és una altra prestació important. Per a això, tingues present que necessites unes ulleres específiques per a l'esport practicat. En aquest cas, running o trailrunning. Han d'adequar-se perfectament al rostre -contorn del nas i trets físics-, la muntura no ha de moure's durant la carrera i tampoc han d'estar totalment enganxades a la cara; i és que ha d'existir ventilació perquè les lents no s'entelin. D'aquesta manera, no es perd visió mentre es corre.

Les patilles tampoc han de ser rígides, i han d'adaptar-se el màxim possible a les nostres orelles. Tampoc han d'estrènyer; simplement, han de subjectar el màxim possible per evitar tant el moviment com que caiguin. És recomanable que tant les patilles com el pont siguin regulables per aconseguir una millor adaptació.

Tipus de lents en ulleres per a running

Sense tractament antiraigs UVA, ni les lents tintades ni les lents fosques brinden protecció. Així que presentem els diferents tipus de lents existents en el mercat:

Lents tintades

Les lents tintades o tenyides redueixen la lluminositat que arriba a l'ull depenent de la intensitat, oferint reaccions diferents davant la llum en funció del color de la lent.

Un to grisenc transmet uniformement la llum a través de l'espectre i respecta els colors naturals. El groguenc optimitza el contrast en aquells dies ennuvolats o en condicions d'escassa lluminositat. El verdós no altera la percepció dels colors, i un to marró filtra les radiacions blaves augmentant el contrast i la profunditat de camp.

Lents polaritzades

Les lents polaritzades bloquegen o permeten la penetració de llum en funció de l'angle d'incidència. La llum radia en totes adreces; no obstant això, els reflexos penetren en l'ull rebotant sobre alguna superfície que, en ocasions, intensifica la seva radiació.

Des de Vertic recomanem l'ús de lents polaritzades per a activitats que es practiquen en alta muntanya; especialment, tant en aquells terrenys amb presència de neu com en els quals abunda la presència de reflexos.

Lents fotocromàtiques o zebra

Les lents zebra o fotocromàtiques es munten en una gran quantitat de muntures diferents, per la qual cosa el seu ús està dirigit a la pràctica de diferents activitats.

Les lents fotocromàtiques o zebra de categoria 2-3 estan dirigides a totes aquelles activitats que es desenvolupen en mitjana o baixa muntanya sempre que no hi hagi presència de neu.

Les lents zebra o fotocromàtiques de categoria 2-4 estan recomanades per a activitats alpines.

Com no sempre rebem la mateixa quantitat de rajos UVA, la protecció no ha de ser sempre la mateixa. Així, l'òptima s'adapta en funció de la intensitat que rebem en cada moment. Sempre brinda una total protecció a la llum UVA, però s'aclareix o enfosqueix en funció de les necessitats de l'ull.

Gràcies a l'aplicació de pel·lícules de clorur de plata, coure o alur s'aconsegueix que l'òptica reaccioni davant la llum ultraviolada. El seu ús està altament recomanat en zones en les quals combinen zones assolellades i zones d'ombra.

Filtres de les ulleres per a running

Conèixer i interpretar la informació de les ulleres de running serà de gran vàlua per encertar amb el model òptim en funció del terreny pel qual desenvolupem l'activitat.

La classe o categoria de filtre va de 0 a 4. Aquesta classificació es regeix per la norma UNE-EN ISO 8980-3:2014, i cataloga els filtres en funció de la seva intensitat independentment del color de la lent.

Les lents de sol de categoria 0 integren lents amb una transmissió de la llum entre 80-100%. Això significa que totes les lents incolores i les lents amb un color molt suau són de categoria 0.

Les lents de categoria 1 són lents amb coloració suau i s'utilitzen per mitigar lleugerament la molèstia produïda per la lluminositat exterior. A causa del seu color clar es poden utilitzar pràcticament en qualsevol circumstància, encara que no són suficientment fosques per utilitzar a ple sol.

Les lents de categoria 2 tenen un color més fosc, i són adequades per utilitzar en terrenys amb una lluminositat mitjana.

Les lents de categoria 3 tenen un color suficientment fosc perquè resultin còmodes a ple sol. Amb una transmissió d'entre 8 i 18% tenen una coloració adequada per a la protecció solar en la majoria de circumstàncies.

Les lents de categoria 4 són adequades en circumstàncies de lluminositat especial. Són molt fosques i des de Vertic les recomanem en aquelles ocasions en les quals un filtre de categoria 3 no resulta suficient: principalment alta muntanya, desert i altres ocasions en les quals es requereix una lent molt fosca.

Així que, si tens dubtes a l'hora de triar les teves ulleres per running, deixa't assessorar pels nostres especialistes. A partir de les teves necessitats donarem amb el model que millor s'adapta a les teves exigències.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face