Genèric
Marca

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Tendes de campanya

Les tendes de campanya lleugeres són l'única opció si has decidit carregar amb una durant la teva ascensió. De baix pes i gran resistència gràcies a les seves estructures i teixits derivats de les darreres tecnologies poden arribar a pesar menys del que t'imagines. Vine i descobreix les a les nostres tendes.

Tendes de campanya lleugeres

A l'hora de comprar tendes de campanya lleugeres cal valorar diferents variables per no patir ensurts a la muntanya. Número de persones, pes, condicions climatològiques del terreny, resistència a l'aigua, ventilació, estructura o forma de muntatge decantaran la decisió en funció de les necessitats.

Espai

És per a una persona? Per a dos, tres… o fins i tot cinc? Busques tendes de campanya lleugeres familiars? Les necessitats varien si vas en solitari, en parella, en família o amb amics, per la qual cosa és important conèixer el número de places o d'habitacions que es necessiten.

Habitualment, els models per a poques persones disposen d’una habitació, però compten amb un absis per guardar material o motxilles. Les tendes de campanya lleugeres familiars són més àmplies, i dins d'aquest tipus existeixen les que compten amb una única -però àmplia- habitació i les que disposen de diverses habitacions.

També és important l'ús, ja que no és el mateix passar una sola nit que acampar llargs períodes. Per passar una o dues nits al ras l'espai interior no és tan important. No obstant això, si s'utilitza com a camp base durant un llarg període de temps es necessita més espai interior per augmentar el confort.

Pes

El pes de les tendes de campanya lleugeres és una condició en auge, però lleugeresa no és sinònim de major qualitat. Una tenda de travessia lleugera és útil per carregar amb ella a la motxilla, però és menys resistent davant unes condicions climatològiques més exigents. Apostar per lleugeresa en tradueix en sacrifici de la resistència dels materials.

Les tendes de campanya lleugeres per a expedició són més pesades. Durant una expedició les condicions climatològiques solen ser àrdues, per la qual cosa es requereixen varetes més gruixudes i més resistents i teixits més gruixuts. Se sacrifica lleugeresa però s'aposta per l'estabilitat i la resistència per suportar tempestes, ventades o nevades.

Condicions climatològiques del terreny

Cada model està pensat per suportar condicions climatològiques diferents. A l'estiu preval la resistència a la calor. A la primavera, a les pluges. A la tardor, al vent. I, a l'hivern, al fred.

Les prestacions també són molt importants, ja que no és el mateix una tenda pensada per suportar pluges lleugeres que una preparada per resistir grans nevades o fortes ràfegues de vent. Això condiciona els materials de la tenda.

Les tendes de campanya lleugeres dues estacions estan pensades per a condicions climatològiques estables. Resisteixen una mica de pluja o vent, però no són massa resistents. Activitats poc exigents, especialment a la primavera o estiu, són les seves condicions òptimes.

Les tendes de campanya lleugeres tres estacions són les més comunes. Són ideals per a primavera, estiu i tardor. A l'hivern, si en el terreny no hi ha molta neu i s'utilitza un bon sac de dormir, el seu ús pot ser òptim.
Les tendes de campanya lleugeres quatre estacions estan pensades per suportar condicions dures durant tot l'any, ja que estan fabricades amb materials que resisteixen millor l'aigua i el fred.

Resistència a l'aigua

La impermeabilitat del sostre i del sòl són dues condicions a tenir en compte a l'hora de comprar tendes de campanya lleugeres, per evitar tant la penetració d'aigua com la condensació de vapor en el seu interior.

La impermeabilitat de les tendes de campanya lleugeres fa referència a la pressió que suporta la lona perquè una gota l'acabi traspassant; i, aquesta pressió, serà molt major si la neu s'acumula en el sostre.

Per a condicions climatològiques favorables, els nostres especialistes consideren que un sostre amb una columna d'aigua de 1500mm és més que suficient. No cal oblidar les condicions a la muntanya canvien de manera ràpida. No obstant això, una columna d'aigua de 1500mm suporta perfectament el típic aiguat d'estiu.

La xifra d’impermeabilitat del sòl ha de ser més elevada. Amb condicions favorables una columna d'aigua de 3000mm seria suficient per resistir aiguats.

Per a sortides hivernals o amb condicions climatològiques més adverses, les columnes d'aigua han de ser superiors. En aquests casos, els nostres especialistes recomanen columnes d'aigua per al sostre que oscil·lin entre els 3000mm i els 5000mm; aquesta última, especialment, quan la presència de pluja o neu són més que probables.

De la mateixa manera que a l'hivern o quan la presència de pluja o neu són més que probables busquem columnes d'aigua en el sostre properes als 5000mm, per al sòl es necessiten al voltant dels 10000mm.

Tan important és la columna d'aigua suportada com la qualitat de les lones i les seves costures; ja que una lona de mala qualitat, per molt que resisteixi columnes d'aigua elevades, acabarà trencant-se i permetrà la penetració d'aigua a l'interior de les tendes de campanya lleugeres.

La condensació es produeix amb la respiració, i no existeix una tenda que evacuï tot a l'exterior. Així, a major transpirabilitat millor capacitat de la tenda de campanya per evacuar la condensació, d'aquí la importància de les finestres.

Estructura de la tenda i forma de muntatge

Durant els últims anys s'han popularitzat al món outdoor dues estructures diferents: les tipus iglú i les tipus túnel.

Les tendes de campanya lleugeres tipus túnel les composen diversos mastelers que travessen l'amplària de l'estructura, la qual cosa permet aprofitar molt més l'espai. Aquest tipus són molt estables en condicions de molt vent.

Les tendes de campanya lleugeres tipus iglú estan formades per tres marcs arquejats, aconseguint que la zona interior sigui espaiosa. L'avantatge és que la neu i l'aigua llisquen. A més, són molt fàcils de muntar. El seu disseny semiesfera fa que sigui molt resistent al vent i la pluja.

També existeixen les tendes de campanya lleugeres tipus camp base. El seu ús està pensat per a estades llargues en un mateix lloc com expedicions o camp base.

Vols comprar tendes de campanya lleugeres?

Tant en les nostres botigues físiques com en la nostra online disposem d'un ampli catàleg de tendes de campanya lleugeres. Cadascuna s'adapta a diferents condicions perquè puguis comprar la tenda de campanya que millor s'adapta a les teves necessitats. Explora el nostre catàleg i encerta amb l'elecció!

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face