Genèric
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Tendes de campanya

Els paràmetres que hem de tenir en compta a l'hora d'escollir una tenda de campanya van, des del pes i la capacitat, fins als teixits, l'arquitectura o la impermeabilitat transpiració que més ens convingui. Per això tenim a la teva disposició el nostre catàleg, selecció de les millors marques i models i al nostre personal especialitzat que estaran encantats de guiar-te a través de tanta informació.

Tendes de campanya

A l'hora de comprar una tenda de campanya cal valorar diferents variables per no sofrir sobresalts a la muntanya. Nombre de persones, pes, condicions climatològiques del terreny, resistència a l'aigua, ventilació, estructura o forma de muntatge decantaran la decisió en funció de les necessitats.

Espai

És per a una persona? Per a dos, tres… o fins i tot cinc? Cerques familiars? Les necessitats varien si vas en solitari, en parella, en família o amb amics, per la qual cosa el nombre de places o d'habitacions no es poden passar per alt.

Habitualment, els models per a poques persones disposen una habitació, però compten amb un absis per guardar material o motxilles. Les familiars són més àmplies, dins d'aquest tipus existeixen les que compten amb una única -però àmplia- habitació i les que disposen de diverses habitacions.

També és important l'ús, ja que no és el mateix passar una sola nit que acampar llargs períodes. Per passar una o dues nits al ras l'espai interior no és tan important. No obstant això, si s'usa com a camp basi durant un llarg període de temps es necessita més espai interior per augmentar la confortabilitat.

Peso

El pes és una condició en auge, però lleugeresa no és sinònim de major qualitat. Una lleugera pensada per a travessia és útil per carregar amb ella en la motxilla, però és menys resistent enfront de condicions climatològiques més exigents. Apostar per lleugeresa significa sacrificar resistència dels materials.

Les dissenyades per a expedició són més pesades. Durant una expedició les condicions climatològiques solen ser àrdues, per la qual cosa es requereixen varetes més gruixudes i més resistents i teixits més gruixuts. Se sacrifica lleugeresa però s'aposta per l'estabilitat i la resistència per suportar tempestes, torbs o nevades.

Condicions climatològiques del terreny

Cada model està pensat per suportar condicions climatològiques diferents. A l'estiu preval la resistència a la calor. A la primavera, a les pluges. A la tardor, al vent. I, a l'hivern, al fred.

Les prestacions també són molt importants, ja que no és el mateix una pensada per suportar pluges lleugeres que una preparada per resistir grans nevades o fortes ràfegues de vent. Això condiciona els materials amb els quals es fabriquen.

Les tendes de campanya dues estacions estan pensades per a condicions climatològiques estables. Resisteixen una mica de pluja o vent, però no són massa resistents. Activitats poc exigents, especialment a la primavera o estiu, són les seves condicions òptimes.

Les denominades com tres estacions són les més comunes. Són ideals per a primavera, estiu i tardor. A l'hivern, si en el terreny no hi ha molta neu i s'usa un bon sac de dormir, el seu ús pot ser òptim.

Les dissenyades per a quatre estacions estan pensades per suportar condicions dures durant tot l'any, ja que estan fabricades amb materials que resisteixen millor l'aigua i el fred.

Resistència a l'aigua

La impermeabilitat del sostre i del sòl són dues condicions a tenir en compte a l'hora de comprar una tenda de campanya, per evitar tant la penetració d'aigua com la condensació de vapor en el seu interior.

La impermeabilitat d'una tenda de campanya fa referència a la pressió que suporta la lona perquè una gota l'acabi traspassant; i, aquesta pressió, serà molt major si la neu s'acumula en el sostre.

Per a condicions climatològiques favorables, els nostres especialistes consideren que un sostre amb una columna d'aigua de 1500mm és més que suficient. No cal oblidar les condicions a la muntanya canvien de manera ràpida. No obstant això, una columna d'aigua de 1500mm suporta perfectament el típic aiguat d'estiu.

La xifra de impermeabilitat del sòl ha de ser més elevada. Amb condicions favorables una columna d'aigua de 3000mm seria suficient per resistir aiguats.

Per a sortides hivernals o amb condicions climatològiques més adverses, les columnes d'aigua han de ser superiors. En aquests casos, els nostres especialistes recomanen columnes d'aigua per al sostre que oscil·lin entre els 3000mm i els 5000mm; aquesta última, especialment, quan la presència de pluja o neu són més que probables.

De la mateixa manera que a l'hivern o quan la presència de pluja o neu són més que probables busquem columnes d'aigua en el sostre properes als 5000mm, per al sòl es necessiten al voltant dels 10000mm.

Tan important és la columna d'aigua suportada com la qualitat de les lones i les seves costures; ja que una lona de mala qualitat, per molt que resisteixi columnes d'aigua elevades, acabarà trencant-se i permetrà la penetració d'aigua a l'interior de la tenda de campanya.

La condensació es produeix amb la respiració, i no existeix una que evacuï tot a l'exterior. Així, a major transpirabilitat millor capacitat de la tenda de campanya per evacuar la condensació, d'aquí la importància de les finestres.

Estructura i forma de muntatge

Durant els últims anys s'han popularitzat al món outdoor dues estructures diferents: les tipus iglú i les tipus túnel.

Les de tipus túnel les componen diversos mastelers que travessen l'amplària de l'estructura, la qual cosa permet aprofitar molt més l'espai. Aquest tipus són molt estables en condicions de molt vent.

Les de tipus iglú estan formades per tres marcs arquejats, aconseguint que la zona interior sigui espaiosa. L'avantatge és que la neu i l'aigua es llisquen. A més, són molt fàcils de muntar. El seu disseny semiesfera fa que sigui molt resistent al vent i la pluja.

També existeixen les tendes de campanya tipus camp basi. El seu ús està pensat per a estades llargues en un mateix lloc com a expedicions o camp basi.
Vols comprar una?

Tant en els nostres locals com a online disposem d'un ampli catàleg de tendes de campanya. Cadascuna s'adapta a diferents condicions perquè puguis comprar la tenda de campanya que millor s'adapti a les teves necessitats. Explora el nostre catàleg i encerta amb l'elecció!

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face