Talla
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Sacs de dormir

En sacs de dormir pots trobar des dels models senzills per dormir en refugi fins als models d'expedició més extrems. No importa quin sigui el teu objectiu, podem equipar-te perquè l'assoleixis i el sac serà una de les peces clau per aconseguir-ho.

Sacs de dormir

Un sac de dormir no escalfa directament, sinó que ho fa perquè a l'interior dels envans tèrmics hi ha un farcit. Però… què és un envà tèrmic? Els envans tèrmics són el grossor tant dels sacs de dormir de ploma com dels sacs de dormir de fibra. Com més gruixut més escalfa, ja que dins compta amb farcit que reté aire calent. Per tant, com més grossor més aire calent i major aïllament de l'exterior.

No obstant això, cal tenir en compte dues variables per valorar la propietat tèrmica: la quantitat de farcit i la seva qualitat. A mateixa quantitat de farciment -en pes-, la ploma s'expandeix més que la fibra, escalfant més. A més, entre dos sacs de dormir de ploma que compten amb la mateixa quantitat de farcit, una ploma de major qualitat té més capacitat d'expandir-se. Per tant, escalfa més.

Tenint en compte que les condicions del terreny marquen l'elecció òptima, factors com el volum o el pes determinen la seva versatilitat. Per a això, la funda de compressió o de transport ajuda al fet que a l'hora de transportar-ho en la motxilla o fora d'ella ocupi el mínim espai possible.

Farcit de ploma o fibra?

El farciment d'un sac de dormir pot ser de ploma o de fibra tèrmica sintètica.

Un sac de dormir de fibra sintètica porta fibra sintètica en el seu interior com a farcit. Habitualment són fibres buides; és a dir, fil amb un tub en el seu interior que reté aire calent.

Els grans avantatges dels sacs de dormir de fibra són la seva capacitat per repel·lir la humitat, el manteniment de les seves propietats tèrmiques fins i tot mullat, la seva facilitat d'assecat, la seva resistència, no senzill manteniment i la seva relació qualitat-preu.

No obstant això, els sacs de dormir de ploma regulen millor la temperatura; és a dir, amb un mateix pes de ploma i fibra el farciment sintètic escalfa menys, ocupa més i pesa més. Quan es busca un sac extremadament calent des de Vertic recomanem descartar la fibra. A més, un sac de dormir de plomes té una vida útil més perllongada que els sintètics.

La qualitat de la ploma d'un sac de dormir de ploma es mesura per CUINS (CUbic INches o polzades cúbiques). Des de Vertic recomanem que un sac de plomes, perquè sigui adequat, ha de tenir com a mínim 600 CUINS. La quantitat de farcit també és molt important; és a dir, la quantitat de grams de ploma que té el sac. No obstant això, els sacs de dormir de plomes són material de descans amb prestacions tèrmiques molt altes.

Per comprar un sac de dormir de plomes cal tenir present algunes condicions com quin és el seu teixit exterior -des de Vertic recomanem Pertex a causa de la seva lleugeresa-.

La tela exterior afecta l'esplai del farciment pels envans tèrmics. Si el teixit exterior no és lleuger dificulta que el farciment del sac s'expandeixi, per la qual cosa les propietats tèrmiques es veuen minvades.

Repelencia a l'aigua i transpirabilitat

Excepte alguns models, tant els sacs de dormir de fibra com els sacs de dormir de ploma tenen capacitat hidrófuga però no impermeable. Per aconseguir impermeabilitat recomanem l'ocupació de fonguis de vivac. Aquest tipus de productes són impermeables i transpirables.

I és que la transpirabilitat és una prestació molt important, ja que permet expulsar a l'exterior la suor generada pel cos en forma de vapor i evita la condensació. Aquestes propietats asseguren un microclima, essencial per gaudir del descans adequat.

Rangs de temperatures d'un sac de dormir

Per comprar un sac de dormir cal tenir present el rang de temperatures: valor confort, límit de confort i extrema.

Tots els sacs que es venen a Europa i en la majoria de racons del món han de complir amb la legislació europea que les homologa: l'EN 13537. Aquesta norma estandarditza els rangs de temperatura.

La temperatura de confort és la temperatura que permet dormir de manera còmoda amb el sac. La temperatura límit de confort marca quan es comença a tenir fred, i la temperatura extrema marca quan es corre perill de sofrir hipotèrmia.

Manteniment dels sacs de dormir

Des de Vertic volem brindar alguns consells. En primer lloc, en comprar un sac de dormir està enrotllat. Un sac de dormir escalfa perquè agafa aire i, per tant, s'infla.

Quan s'introdueixi en la funda de compressió cal fer-ho per la part més gran, la part frontal. La idea és que les plomes o les fibres mai quedin xafades de la mateixa manera. No s'han d'enrotllar. Cal introduir-les de qualsevol manera. Així queden posades de manera diferent, la fibra o la ploma no queda planxada i no s'acostuma a estar sempre en la mateixa posició.

És fonamental ventilar el sac després del seu ús, encara que solament hagi estat durant un dia. La nostra recomanació és no fer-ho mai sota el Sol, encara que el sac estigui humit lloc que la majoria estan construïts amb poliamides o polièsters. El raig ultraviolat espatlla aquest tipus de teixits, i amb el pas del temps el teixit pot espatllar-se amb facilitat.

Per norma, amb la compra ve una funda perforada. Serveix per guardar-ho quan no s'usa i que ventili. Aquest tipus de fongui ho deixa respirar. Mai ha d'estar comprimit, excepte quan es practica activitat i es porta damunt. La idea és que la ploma o fibra no coixa forma, ja que si és així després no recupera, no s'infla.

Per rentar a màquina la ploma cal seguir aquests passos: usar un programa molt delicat, sabó específic per a ploma i aigua freda. Una vegada acabi es busca un lloc net i sec en el qual el Sol no doni de manera directa i s'estén tractant que quedi el més pla possible. Així, la ploma recupera volum.

Una vegada la ploma està totalment seca, omple totalment l'envà. Si s'usa assecadora es necessiten temperatures molt baixes perquè no s'espatlli.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face