Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Pells de foca

Les pells de foca són un producte d'aparença simple però de gran importància per la qual cosa valorarem la qualitat dels materials i un bon disseny per sobre de tot. Depenent del model d'esquí que utilitzes i els terrenys pels quals et mous així com de la teva experiència pots escollir entre un ampli assortiment de productes pensats especialment per a cada ocasió.

Pells de foca

Què seria de l'esquí de muntanya sense unes pells de foca en els esquís que no permetin gaudir de la neu i de la muntanya durant l'ascens?

La pell de foca té la missió de proporcionar adherència durant l'ascens d'esquí de muntanya, de tal manera que la taula no llisqui i impossibiliti avançar sobre el terreny.

Si bé és cert que dècades enrere l'epidermis de l'animal que dóna nom a aquest material s'utilitzava per a la mobilitat en terrenys amb neu, a dia d'avui la sostenibilitat, la consciència pel medi ambient i per la pròpia vida dels éssers vius ha permès que solament es conservi el nom però la seva utilització hagi desaparegut.

Alhora, les grans marques han provat diferents materials per aconseguir adherència durant l'ascens d'esquí de muntanya com a escates o ceres. No obstant això, la pell de foca és, de moment, el material que ofereix millors prestacions per a la pràctica de l'activitat.

Com funcionen les pells de foca per esquís?

Aquest material, imprescindible per a la pràctica de l'esquí de travessia o de muntanya, resulta fonamental per aconseguir l'adherència necessària durant l'ascens. Per a això, els fabricants insereixen sobre un teixit molt resistent milers de pèls –que poden ser de diferents materials i cadascun d'ells brinda diferents prestacions-, de tal manera que en l'adreça en la qual s'insereixen permeten lliscar-se a favor de pèl i, a contrapèl, els pels es claven en la neu impedint el lliscament.

Ara bé, l'agarri depèn d'algunes variables com la tècnica de foquejar, el material de fabricació i l'ús d'una talla correcta.

En primer lloc, una bona tècnica de foquejar permet el contacte d'una major superfície amb el terreny. A més, una tècnica òptima concedeix major equilibri. Adequar la talla tant amb l'amplària del patí com amb la longitud de l'esquí és bàsic, com també ho és l'elecció correcta del tipus en funció tant del seu propi estat com el de la neu.

Tipus de pells de foca per esquís

El mercat ofereix tres grans tipus diferents d'aquest material per a esquí de muntanya o travessia. Aquests tres tipus varien en funció del material de fabricació utilitzat, que poden ser de mohair, sintètiques o mixtes.

Les pells de foca sintètiques són, per norma, 100% de poliamida. El tipus de pèl que munten és dur i curt i ofereix una alta resistència a l'abrasió. En contrapartida, l'alta adherència que ofereixen penalitza el lliscament.

Ara bé, l'alt grau d'adherència que concedeixen brinda un alt grau d'agarri fins i tot sobre les neus més dures.

Les pells de foca mixtes munten pèl natural reforçat amb nylon, una fibra sintètica. Aquest tipus es caracteritza per la seva polivalència, ja que ofereixen una bona prestació d'adherència alhora que llisquen durant l'ascens.

Les pells de foca de mohair estan fabricada, precisament, amb mohair. El mohair és una fibra d'origen natural procedent del pèl de cabra d'Angora. És un teixit fi i llis, a diferència de la majoria de llanes -són arrissades-.

El mohair es teixeix sobre una base de polièster i cotó perquè no perdi prestacions en temperatures baixes. Amb pèls llargs, les seves prestacions són ben diferents a les sintètiques; ja que si la seva adherència no està en nivells molt alts el seu rendiment a l'hora de lliscar-se és fantàstic.

Com es tallen i col·loquen les pells de foca per esquís?

Totes tenen la mateixa mesura, i el primer que cal fer és treure el film que protegeix la cua que permet que s'enganxi amb la sola de l'esquí.

Començant per l'espàtula o la cua –és indiferent l'ordre-, cal anar pegant la pell de foca sobre la sola de l'esquí. Cal anar a poc a poc i fer-ho bé, ja que en cas contrari no estarà ben col·locada per al seu ús. I és que, si no està adherida de manera correcta sobre la sola de l'esquí, quan es passi el cúter per eliminar el sobrant no es realitzarà un tall òptim.

Una vegada ben pegada, busquem el lloc adequat per començar a tallar i es fa córrer la fulla buscant l'ajust sobre el cant. Per a això, cal anar a poc a poc. Si amb una passada no és suficient, es torna a realitzar el procés.

L'objectiu és que el cant que s'allibera quedi lliure; és a dir, desenganxar novament la pell i deixar lliure la mesura de dos cants. Aquest procés ajuda al fet que, quan realitzem el tall en l'altre extrem, queden els dos cants de l'esquí lliures.

Manteniment pells de foca per esquís

Per gaudir al màxim de l'esquí de muntanya o travessia és molt important que la pell de foca estigui en excel·lents condicions. La deixadesa, el cansament o l'escàs manteniment amb productes hidrófugs espatllen el material amb molta facilitat.

Per protegir-la recomanem aïllar-la recomanem unes reixetes específiques o teixits de seda perquè no perdin la seva efectivitat.

Per eliminar pans de neu formats a causa de la humitat existeixen productes *hidrófugs en forma de cera que permeten realitzar un manteniment per allargar la seva vida útil, impregnant-la cada cert temps.

I, per eliminar impureses, existeixen cues en tub o uns *ruls que es col·loquen a base calor amb una planxa per mantenir i tenir cuidada la pell de foca com el primer dia.

On comprar pells de foca?

En Vertic, a més de trobar aquest material pels teus esquís, pots adquirir pells de foca per metres.

Triïs un o un altre tipus, en les tendes Vertic trobaràs pells de foca barates amb excel·lents prestacions. Acosta't a alguna de les nostres tendes i comença a gaudir de l'esquí de muntanya o travessia sense contratemps!

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face