Genèric
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Palas de neu

En plàstic o alumini la pala de neu ha de ser robusta y lleugera per poder complir les seves funcions sense penalitzar-nos amb el seu pes en les pujades. El sistema de plegat i l'ergonomia del mànec també seran característiques que analitzarem detingudament, ja que es tracta d'una eina que manipularem amb els guants posats.

Pala de neu

Necessitem una pala de neu quan sortim a la muntanya a gaudir de l'esquí de muntanya o travessia? La resposta és sí.

Al costat del Arva (Aparell de Rescat de Víctimes per Devessalls) i les sondes de neu, aquest material és un element de seguretat imprescindible que no pot faltar en la motxilla quan es practica esquí fora de pista.

Diversos estudis corroboren que un 93% de les persones que són víctimes d'una allau o devessall romanen amb vida durant els primers 15 minuts. A partir d'aquest moment el percentatge es redueix considerablement; i és que, passats 45 minuts des del lliscament, solament un 25% de les víctimes continuen vives.

Per desenterrar víctimes per allaus o devessalls, el temps és or. La vida i la mort estan separades per minuts. Fins i tot per segons. D'aquí l'extrema necessitat de treure a la víctima o a les víctimes abans que sigui massa tarda.

Arva, pala de neu i sonda de neu són coneguts popularment com la sagrada trinitat quant a seguretat es refereix. I és que, explicar tant amb la seva presència en la motxilla i com amb els coneixements necessaris per utilitzar-los, resulta fonamental per rescatar víctimes amb vides davant allaus o devessalls mentre es practica esquí de travessia o de muntanya.

Com s'utilitza una pala de neu?

En primer lloc, des de Vertic volem donar-te un consell. En la mesura del possible, tracta d'usar-la única i exclusivament per al rescat de víctimes.

En ocasions, aquest material de seguretat és emprat per aixecar iglúes o salts. Si necessites usar-la en alguna tasca similar a les esmentades, assegura't que no hi ha presència de gel per trencar en cap costat. I és que, atès que el seu material de fabricació més habitual és l'alumini, pot doblegar-se o fins i tot arribar a trencar-se.

Una vegada trobada la víctima -o les víctimes- amb el Arva i la sonda de neu, és necessari procedir al seu desterrament al més aviat possible. Per a això, aquest element de seguretat d'esquí de travessia o muntanya.

Característiques de la pala de neu

Avui dia, el mercat ofereix dos tipus diferents en funció del material de fabricació: plàstic o alumini. Les de plàstic són lleugeres i resistents, però no tant com les d'alumini. Les de plàstic són més fràgils.

Dins de les empunyadures existeixen dos grans tipus: les que tens forma de D i les que tenen forma de T. Les empunyadures en forma de T són més lleugeres; no obstant això, les que tenen forma de D permeten introduir la mà i, en conseqüència, fer més força a l'hora de palar.

Alguns models incorporen mànecs extensibles o telescòpics. Això és alguna cosa que a l'hora de palar ajuda molt, ja que pots graduar-te-la a la teva mesura augmentant la comoditat en una tasca que ha de realitzar-se en el mínim temps possible ja que hi ha vides en joc.

Els avanços tecnològics han permès que, alguns models, muntin fulles dentades o afilades. Això aporta resistència, per la qual cosa treballen millor amb neus dures respecte a altres models existents al mercat. A més, en alguns models poden modificar-se l'adreça de la fulla per cavar.

Certes pales de neu tenen la possibilitat de transformar-se en un piolet gràcies a la incorporació d'algunes peces d'alumini, amb la seva compra, com el bec i regatón. No es tracten de piolets per a un ús habitual, però sí per a moments esporàdics en els quals solament podem tirar d'aquesta eina.

En cas d'emergència, algunes fulles incorporen forats que encaixen amb els de els esquís. D'aquesta manera, pot convertir-se en un trineu para arrossegues possibles víctimes en cas d'allau o devessall.

Des de Vertic recomanem la compra de pales de neu que estiguin reblades. Han d'estar soldades, ja que són molt més resistents.

A més, han de ser desmuntables i molt compactes perquè càpiguen en la motxilla sense cap tipus de problema.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face