Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Motxilles de senderisme

Per les teves sortides i passejades has d'escollir una motxilla de senderisme que s'adapti bé tant a l'activitat que hagis de realitzar com a la teva morfologia. Són diversos els factors a tenir en compta a l'hora d'escollir i múltiples els models que ofereix el mercat, però pots trobar la solució amb l'assessorament dels nostres professionals.

Motxilles de senderisme

Com triar una motxilla de senderisme? L'àmplia gamma de models que ofereix el mercat facilita l'elecció d'aquella que millor s'adapta a les necessitats. No obstant això, abans de comprar una motxilla per a senderisme cal tenir molt clares les necessitats i les preferències.

Per moure's per la muntanya amb autonomia i seguretat són necessaris diferents materials com a roba, calçat, beguda o aliments, i aquests han d'anar emmagatzemats en algun lloc que faciliti, entre altres coses, la llibertat de moviments. Per aquesta raó, una motxilla per a senderisme ha de ser minuciosament escollida a partir d'una sèrie de condicions.

Grandària, pes, capacitat, comoditat, ventilació, sexe, estètica o preu són algunes variables que cal posar sobre la taula a l'hora de prendre la decisió definitiva. Per a això, els especialistes de Vertic poden assessorar-te tant en les tendes físiques com de manera online. Fa un cop d'ull al nostre catàleg de motxilles per a senderisme!

Grandària

La primera decisió per comprar una motxilla de senderisme és la grandària. Per a això, la durada de l'activitat és fonamental, ja que no és el mateix una excursió d'un dia que una ruta senderista de diversos dies amb pernoctació.

La grandària està estretament relacionat amb la capacitat. La capacitat es mesura en litres i el mercat ofereix diferents litrajes en funció de les necessitats.

Les motxilles per a senderisme de fins a 20 litres són adequades per a sortides ràpides o aquelles en les quals n'hi ha prou amb el material imprescindible.

Entre 20 i 30 litres estan ideades per a sortides en les quals no fa faltar carregar amb molt material; no obstant això, tant les característiques del recorregut com les condicions climatològiques marquen la possibilitat de portar més material.

Amb capacitats entre 30 i 45 litres es disposa de l'espai suficient per emmagatzemar i transportar tot el material necessari, ja siguin sortides d'un o diversos dies.

Des de Vertic no recomanem l'ús de motxilles de senderisme amb una capacitat major als 45 litres, ja que són massa grans per a rutes senderistes; si bé és cert que estan preparades per suportar càrregues que oscil·len els 20 quilos en excursions de llargues travessies o per portar tot el necessari per a rutes d'alta muntanya. Són més pesades i són susceptibles a portar més material del necessari en una ruta de senderisme.

Peso

La lleugeresa sempre és un factor fonamental al món outdoor, però no a qualsevol preu. Una motxilla per a senderisme no pot reduir el seu pes sacrificant embuatats, reforços, reduint les dimensions de les estructures de suport tant en la cintura com en l'esquena, així com usant materials durant el procés de fabricació que presentin poca resistència a l'abrasió o escassa impermeabilitat.

Aspectes com la banda de cintura o els tirants han de ser amplis i han d'estar ben embuatats, ja que estan en contacte amb el cos i redueixen el risc de rascades o compressions.

Uns tirants estrets poden arribar a comprimir venes, artèries i nervis, derivant amb el pas del temps a la muntanya en possibles formiguejos, inflors de mans o sensacions de fred per dificultats en el reg sanguini arterial, pressió sobre els nervis o estrenyiment de les venes.

La banda de la cintura de les motxilles per a senderisme ha de ser àmplia i tova, ja que ha d'anar subjecta sobre els ossos del maluc per descarregar sobre elles bona part del pes. Així, s'alliberen les espatlles.

Talla i sexe

De la mateixa manera que passa amb la roba o el calçat, l'elecció de la motxilla per a senderisme també ha d'anar subjecta a la talla. Un mateix model de motxilla de senderisme pot veure alterades les seves dimensions en funció de la talla. Així, les longituds de per exemple els respatllers de l'esquena o dels tirants no són iguals si no comparteixen talla.

L'anatomia de les dones i els homes no és la mateixa. Per aquesta raó, al mercat es poden comprar motxilles de senderisme per a home i motxilles per a senderisme de dona. L'altura, la posició de les muscleres o l'ample del cinturó dels malucs que asseguren un major confort a l'hora de portar la motxilla varien en funció de si el model està dirigit per al sexe masculí o el sexe femení.

Aspectes tècnics de les motxilles de senderisme

El cinturó lumbar és el nexe entre els malucs i la motxilla per a senderisme, zona que suporta la major part del pes de la càrrega. Per aquesta raó ha de ser còmode, embuatat, ample i amb un sistema òptim de subjecció. El cinturó lumbar està considerat un element fonamental i s'ha d'ajustar en la part superior dels malucs, adaptant-se completament al cos.

La cinta pectoral és un altre sistema de subjecció, i brinda estabilitat durant les rutes senderistes. Gràcies a la cinta pectoral els moviments de la motxilla per a senderisme es minimitzen.

Les muscleres tenen la funció de repartir el pes en les espatlles, per la qual cosa han de ser embuatades i amples -més superfície de contacte amb el cos i el pes es reparteix millor- per augmentar la confortabilitat dura les rutes. És fonamental ajustar-les correctament per mantenir ben equilibrat el pes i repartir la càrrega per igual entre les dues espatlles.

Pren la decisió adequada

L'ús que se li vagi a donar és molt important. Si solament es vol tenir una motxilla per a senderisme, busca un model polivalent que s'adapti a cada situació. Les cal permeten afegir o llevar butxaques en funció de la capacitat desitjada.

Poliamida o nylon són dues de les fibres sintètiques més comunes, ja que són teixits lleugers amb molt prestacions de resistència a l'abrasió molt elevades.

Si el model solament disposa d'una talla, assegura que es pot regular a la mesura desitjada, especialment a la zona de les espatlles i dels malucs.

Deixa't assessorar pels especialistes de Vertic a l'hora de triar el model per a les teves rutes senderistes a la muntanya.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face