Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Material Alpinisme

La innovació per aconseguir augmentar el rendiment del material d'Alpinisme és constant, ja que el sotmetrem a les condiciones més dures i a un maltractament constant. La resistència serà una de les característiques més valorades en general, però sempre que estigui equilibrada amb un pes raonable. Aquest és el desafiament per als fabricants, per nosaltres, el d'equipar-te per les teves ascensions.

Material d'alpinisme

El material per a alpinisme, a més d'usar la roba tècnica de muntanya adequada i les botes adaptades a l'aventura, juga un paper determinant per complir els objectius a la muntanya.

En tractar-se d'una de les modalitats més extremes i atrevides, l'ascens de muntanyes suposa un repte en el qual tant la preparació física com a psicològica juguen un paper determinant. Especialment, el vessant psicològic.

Però, per a això, també s'han de conèixer i dominar diferents tècniques, destreses i habilitats per afrontar amb garanties les diferents condicions que podem trobar-nos durant l'experiència.

L'arnès és la unió entre el nostre cos i els mecanismes de seguretat. Per això, és important que escollim ben el model; ha de ser segur i adaptar-se a les nostres necessitats.

És important que l'arnès sempre quedi correctament ajustat, ja que en cas d'estar penjats de la corda o de sofrir una caiguda, aquest element suportaria gran part del pes.

Des de Vertic recomanem que incorporin porta materials per portar a mà el material necessari durant l'activitat.

Ser conscient dels perills forma part de l'esport, i es converteix en alguna cosa essencial si vols estar ben protegit. Les ferides en el cap, encara que són poc comuns, poden ser catastròfiques. Per això, des de Vertic recomanem sempre l'ús del casc. La seva ocupació es converteix en alguna cosa primordial per practicar un esport aquest.

Ergonomia, sistema de ventilació, lleugeresa i que compleixin amb les homologacions obligatòries són algunes de les premisses bàsiques a l'hora d'adquirir un casc per a les teves aventures a la muntanya.

A l'hora de triar el model correcte de motxilla, no es poden obviar certs factors. Comoditat, ergonomia, resistència, lleugeresa, capacitat o impermeabilitat són alguns d'ells. Així que, si tens dubtes, consulta a algun dels nostres especialistes.

I és que, en elles, haurem de guardar i transportar diferents materials com a roba, calçat, beguda o aliments per completar rutes que, habitualment, porten dies per la muntanya per llocs poc o gens habitats.

El piolet és l'eina icònica de tot alpinista, però… sabies que el seu origen es remunta al món agrícola? Els primers alpinistes i guies eren agricultors, i aprofitaven i reformaven les eines del camp.

Els primers fabricants per a ús esportiu de muntanya eren ferrers i fabricants  d'eines agrícoles, que van veure en aquestes eines la forma d'ampliar la seva producció.

Els primers dissenys -toscs i amb clara semblança a eines- han anat canviant el seu disseny i longitud per convertir-se a dia d'avui en eines orientades exclusivament a l'ús esportiu.

Els piolets tècnics s'usen en ascensions més complicades, en les quals per poder moure's amb més rapidesa són necessaris un a cada mà. Ja no són tant un element de seguretat en cas de caiguda perquè es va lligat amb una corda, però segueixen mantenint les seves prestacions de seguretat quan portem un únic piolet.

El disseny dels piolets tècnics és molt més agressiu i són bastant més curts que els clàssics.

L'origen dels grampons, una altra material per a alpinisme fonamental, és molt més antic que el del piolet. Els primers indicis es remunten a l'Edat Mitjana, però ja eren usats abans.

No eren més que uns trossos de fusta travessats amb uns claus i unes cordes per lligar-los als peus. El seu disseny no va evolucionar fins a l'aparició de l'alpinisme, moment en el qual els ferrers de les zones rurals alpines van començar a treballar en dissenys partint de ferradures de cavalleries.

Existeixen grampons semiautomàtics, automàtics i de corretges. Els de corretges es poden col·locar en qualsevol bota. Els grampons semiautomàtics es poden col·locar en botes rígides i semirígides, i els automàtics solament es poden col·locar en botes rígides amb vorell davanter i darrere. Són molt ràpids de col·locar i fiables, però tenen un ús més limitat pel tipus de bota necessària.

Sacs de dormir, tendes de campanya, mosquetons, entenimentades, màrfegues o cintes express són uns altres dels materials d'alpinisme necessaris per emprendre aventures a la muntanya.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face