Genèric
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Màrfegues

Les màrfegues poden ser preformades o diferents gruixos i materials, inflables i de les mides més variades. Haurem de tenir en compte totes les possibilitats i valorarem quin ús vols donar-l'hi així com les teves prioritats perquè trobis la ideal. No han de fer-se notar durant el dia i marcar la diferencia durant la nit, així ha de ser la que et convé.

Màrfegues

Les màrfegues d'acampada són tan o més importants que els sacs de dormir a l'hora del descans. Per aconseguir els nostres objectius a la muntanya són molt importants una sèrie de requisits. I, entre ells, forma part un bon descans. En cas contrari, estarem més prop del fracàs que de complir els nostres somnis a la muntanya.

Quan preparem el material necessari mai oblidem el calçat de muntanya adequat, la roba tècnica necessària, la tenda de campanya o el menjar. Però… i l'aïllant tèrmic?

El mercat dels aïllants tèrmics ofereix tres grans tipus: les màrfegues inflables, les màrfegues autoinflables i les màrfegues d'escuma EVA. Cadascuna d'elles ofereix prestacions similars; no obstant això, també compten amb prestacions que les diferencien les unes de les altres.

Algunes de les seves característiques comunes són l'existència de diferents grossors. Quant més gruixuda, més aïlla. El mercat també ofereix diferents talles, que varien en funció de l'altura de la muntanyenca o el muntanyenc.

Els aïllants tèrmics autoinflables tenen la particularitat de ser com una espècie de sandvitx les quals, en el seu interior, incorporen escuma EVA que quan recupera la seva forma absorbeix aire. És necessari bufar fins encertar amb el punt òptim de tensió. Existeixen diversos tipus: simètriques (totalment rectangulars) o asimètriques. Aquestes últimes tracten de reduir espai i pes amb els extrems arrodonits.

També existeixen les que estan construïdes a força de diferents tubs que s'inflen a pulmó. La seva gran avantatge és que són molt lleugeres, A més, ofereixen un grau de confort molt elevat. El seu gran inconvenient és que, si es punxen, estàs obligat a descansar en el terra. No obstant això, el mercat ofereix pegats per a la seva reparació en cas que es punxi.

Els aïllants tèrmics clàssics construïts amb escuma EVA han evolucionat amb el pas del temps. El seu confort també és molt elevat, i les seves prestacions aïllants en llocs molt freds són tremendament altes. Ara bé, respecte comoditat els aïllants tèrmics autoinflables o inflables estan un pas per davant.

El mercat ofereix tamanys, pesos i resistències diferents; pel que trobar el model que millor s'adapta a la nostra activitat a la muntanya resulta capital. Per això, els especialistes de Vertic t'ajudaran.

R-value. Quant aïllen les màrfegues d'acampada?

R-value és l'índex d'aïllament a l'hora de dormir. Generalment parlem de sacs de dormir, la seva capacitat tèrmica, el seu confort, el seu límit de confort, però… sobre quin tipus d'aïllants tèrmics dormim? Una part molt important de la fugida de calor ve donada per la zona de contacte amb el sòl.

Si els sòls són freds, estan plens de neu o especialment humits, i l'aïllant tèrmic no està construït per suportar aquest tipus de condicions, el fred o la humitat no ens deixaran descansar en bones condicions després d'una dura jornada a la muntanya.

Per això, a l'hora d'adquirir una màrfega d'acampada és molt important conèixer l’R-value o l’índex d'aïllament. L'activitat practicada, el moment en el qual es desenvolupa i les condicions tèrmiques del terreny són aspectes fonamentals per triar l'aïllant tèrmic que millor s'adapta a les nostres necessitats.

Si no es dorm en llocs extremadament freds i interessa carregar amb poc pes, es pot apostar per la lleugeresa sacrificant un R-value elevat. Per contra, en activitats alpines o en condicions de fred és convenient triar aïllants tèrmics amb un R-value alt.

Com d'alt ha de ser un R-value?

Un R-value calent és aquell que el seu índex gira al voltant de quatre. A partir de quatre punts, i cap amunt, les màrfegues estan pensades per a activitats hivernals.

Els aïllants tèrmics són complementaris al sac de dormir, i permeten que el sac de dormir ofereixi el 100% de les seves prestacions.

La combinació d'un bon sac de dormir amb un mal matalàs pot convertir la nit en una de les nostres pitjors de la nostra vida. En canvi, un sac de dormir de gamma mitjana amb un bon matalàs, en les mateixes condicions, ens permetrà descansar molt millor.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face