Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Frontals

Els frontals són actualment molt lleugers i compactes però amb gran capacitat lumínica i autonomia. Sempre convé portar un a la motxilla per a quan puguem necessitar-lo. Ens permetran seguir amb la nostra activitat deixant lliures les mans perquè acabem d'aprofitar al màxim la jornada, no importa quina sigui la disciplina que practiques. Escull entre la nostra àmplia selecció, no esperis més.

Frontals

Beneïdes llanternes frontals. Quan cau la nit es redueix la visibilitat a la muntanya, arribant en moltes ocasions a l'absoluta foscor. En aquestes ocasions és indispensable un feix lluminós que *irradie el camí per seguir progressant o reposar.

Les llanternes frontals són un accessori en la motxilla de muntanya, ja que en el podem sofrir qualsevol contratemps que, encara que no ho tinguéssim pensat, ens obligui a passar la nit a la muntanya.

L'evolució de les llanternes frontals ha permès comptar amb models còmodes i molt lleugers, alguna cosa que s'agraeix a la muntanya. A més ens permeten tenir les mans totalment lliures per poder-les usar i no haver de carregar amb qualsevol material que ens ofereixi llum.

L'ús de llanternes frontals té multitud d'avantatges, i algunes d'elles són gaudir de la il·luminació necessària tenint les mans completament lliures o tenir el feix de llum en la mateixa adreça que els nostres ulls en instal·lar-se en el nostre cap –això, a més, elimina punts morts i ombres gràcies a que la il·luminació incideix en el mateix angle que la vista-.

Un altre aspecte important és l'aparició de les llanternes frontals LED (Light Emitting Diode). Aquest tipus de díodes emissors de llum no es fonen, alguna cosa molt valuós al despreocupar-nos de portar bombetes de recanvi. A més el seu consum d'energia és mínim, la qual cosa se significa que la durada de les piles és infinitament major a la de les bombetes tradicionals.

Els LEDS d'alta potència, també coneguts com hiperbrillants, arriben fins i tot a superar les prestacions de les bombetes halògenes.

Què hem d'exigir a les llanternes frontals?

Dins de les llanternes frontals per a muntanya, totes han de complir una sèrie de condicions per ser aptes per al seu ús a la muntanya.

La intensitat de la llum, potència o abast del focus es mesura en lúmens (unitat de mesura en la qual s'expressa la potència del flux lluminós o quantitat de llum visible emesa per una font), i fa referència a com projecta el feix lluminós.

A dia d'avui existeixen models que ofereixen un abast de fins a 300 metres. No obstant això, és recomanable l'ocupació de llanternes frontals a l'activitat desenvolupada. D'aquesta manera per caminar, córrer o cuinar un abast que rondi els 15 metres és més que suficient (40 lúmens).

En canvi, per a la pràctica de trailrunning es recomanen abastos amb una potència mínima de 150 lúmens,

L'autonomia. Com menys li exigim més autonomia. I a l'inrevés. Com la intensitat de la llum, és necessari adaptar les característiques d'aquest material de muntanya a les nostres necessitats.

La majoria de les llanternes frontals que ofereix el mercat inclouen maneres d'estalvi d'energia, que permeten regular tant la potència com l'autonomia.

Piles o bateria? És una qüestió que floreix des de fa un temps enrere. El mercat ofereix models que presenten la possibilitat d'usar piles normals, piles recarregables o bateries recarregables d'ió-liti, més resistents al fred.

Les bateries són òptimes si comptem amb la possibilitat de carregar la bateria mitjançant un connector USB des d'un ordinador, un panell solar portàtil o la xarxa elèctrica.

No obstant això, el baix consum dels LED permet estalviar notablement l'ús i desfet de milions d'unitats de piles.

L'estanqueïtat és un altre factor important. Es mesura a través de l'índex IPX, i fa esment a la resistència a la penetració de l'aigua després d'un test realitzat pel fabricant. El seu valor mínim és zero i el màxim vuit, sent aquest últim submergible fins a cinc metres.

Tipus de llanternes frontals

Si bé és cert que podríem elaborar un documenti extensíssim amb els diferents tipus de llanternes frontals dirigides a l'activitat outdoor, sense entrar en els detalls podem diferenciar tres grans tipus:

Els de tipus tradicional munten el portapiles separat del focus que emet el feix de llum. Alguns models compten amb una cinta triple de fixació al casc o al capdavant per a una major subjecció. El seu maneig amb guants no és complicat, i compten amb grans abastos rondant –alguns models- els 300 metres.

Existeixen models que funcionen amb piles i uns altres amb bateries recarregables i els pesos són variables igual que els preus, en funció de les seves característiques.

Els de ús ocasional, per les seves prestacions i pes, estan destinats a treure'ns d'alguna dificultat quan més es necessiten. Es recomana portar sempre un en la motxilla, ja que mai se sap si es pot necessitar.

Finalment, els més populars són els compactes gràcies a la seva comoditat, les seves prestacions, la seva lleugeresa i la seva grandària. De manera habitual compten amb un fins a quatre LEDS, porten el portapiles integrat en el focus i tenen bons abastos.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face