Fogonets
Els fogons per a muntanya són un element indispensable amb l'arribada del bon temps i les sortides a la muntanya. Quan passem un o més dies a la muntanya, tenim la necessitat de cuinar per alimentar-nos. Per això, en el mercat existeixen aquest tipus de productes. Després d'una jornada d'activitat, agraïm descansar còmodament i alimentar-nos. I, per a això, els fogons de muntanya són imprescindibles.
En el mercat existeixen diferents tipus de fogons de muntanya. Tots ofereixen prestacions molt similars, però compten amb certes peculiaritats que els diferencien entre ells. Així, trobem fogonets de gasolina, de gas, clàssics i micro; aquests últims de grandària molt reduïda per a la muntanya.
Els fogons de gasolina, a més de permetre cuinar molt bé, són molt còmodes per la facilitat de trobar aquest tipus de combustible en, pràcticament, qualsevol racó del món. Però no solament això, ja que brinden un poder calorífic molt alt. Amb un litre de gasolina, dues persones poden gaudir d’esmorzar i sopar sense patir per quedar-se sense combustible.
Aquest tipus de fogonets compten amb un dipòsit en el qual s'emmagatzema el combustible. A més, disposen d'una bomba de pressió per injectar aire. La pressió empeny la gasolina a través d'un espiral que, una vegada aconsegueix altes temperatures, transforma el combustible en gas. Per això, la flama sol ser d'un perfecte blau sense generar fum.
Els fogons de gasolina, des de Vertic, els recomanem a totes aquelles muntanyenques i muntanyencs que us agrada viatjar i teniu dificultats per portar gas amb vosaltres. I és que, a més que pujar una bombona de gas en l'avió està prohibit, segons en quins països resulta molt complicat trobar-ne.
El mercat també ofereix fogonets de gas. Gràcies als dissipadors interns en forma d'aletes, s'aconsegueix aprofitar de manera òptima la calor. La flama escalfa l'espiral, que transmet la calor cap a l'interior.
Els fogons de gas són d'alt rendiment. Què vol dir? Que amb poca quantitat de gas s'aconsegueix cuinar de manera òptima. No obstant això, en el mercat existeixen diferents tamanys de bombones de gas i pot utilitzar-se la que més s'ajusti a les nostres necessitats.
Els fogons micro són fogonets d'una grandària molt reduïda que els podem emmagatzemar molt fàcilment. Els fogons micro munten vàlvules internacionals, que permeten adaptar qualsevol tipus de bombona.
Els fogons micro tenen menys potència i la seva base per cuinar és petita, alguna cosa que cal tenir en compte a l'hora de cuinar.
Els fogons clàssics compten amb una bona base, un cremador potent i encès elèctric, quelcom que cal tenir en compte ja que concedeix la llibertat de no portar damunt ni encenedor ni llumins.
A l'hora de cuinar és important que, els utensilis, comptin amb tefló interior -superfície antiadherent-. A més, tampoc és convenient utilitzar metall amb metall; ja que, si es fa, ratllarem els utensilis i se'ns enganxarà el menjar. Per això, en el mercat existeixen utensilis de plàstic per cuinar. No ratllen mai i permeten cuinar de manera òptima.