Genèric
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Fixacions travessa

A les nostres tendes trobaràs una selecció de fixacions de travessa que no et defraudaran. Totes elles basades en la tecnologia low tech desenvolupada per Dynafit ara fa alguns anys per una millor sensibilitat amb l'esquí així com mínim pes, comoditat i prestacions tant en la pujada com en el descens.

Fixacions de travessa

Tens dubtes sobre quines fixacions de travessia usar per gaudir de l'esquí de muntanya? Aquest esport concedeix gaudir de la muntanya i de la neu sense límits. Ara bé, elements com la pròpia neu, les condicions climatològiques, el propi mitjà i sobretot, tant la nostra experiència amb els esquís com a nostra tècnica, marcaran els nostres límits.

Durant la pràctica de l'esquí de muntanya, la muntanya és el camp de batalla. I, encara que portem uns esquís, tot resulta totalment diferent a l'ambient que es respira -per exemple- en una estació d'esquí.

L'esquí de muntanya és un esport que requereix aplicar tècniques tant del muntanyisme com de l'alpinisme. La tècnica alpinista, per exemple, ens permetrà moure'ns de manera veloç per la muntanya. Ara bé. Un esquí de muntanya practicat de manera racional pot ser un autèntic gaudi.

Així que, si estàs preparant l'equip d'esquí de muntanya, passa't per alguna de les tendes Vertic. Amb l'assessorament i els consells dels nostres especialistes trobaràs l'equip òptim per a les teves necessitats. I, una d'elles, són les fixacions de travessia.

Per què fixacions de travessia?

Uns esquís de muntanya són taules que utilitzem tant per a pujades com a baixades. A l'hora d'afrontar un ascens amb els esquís de muntanya necessitem que les fixacions de travessia permetin que la taula i el nostre taló se separin des de la capdavantera. Aquest moviment aplana el camí i facilita el ‘foqueig’ caminant per la muntanya costa amunt.

No obstant això, durant el descens les fixacions de travessia es fixen a la taula i treballen com les fixacions d'esquí alpí.

Tipus de fixacions de travessia

Fins a no fa molts anys, la majoria d'esquiadors d'esquí de muntanya utilitzaven fixacions de travessia de placa amb mobilitat en el taló, que permetien pujar i baixar una muntanya amb un gran confort.

No obstant això el mercat ha evolucionat durant els últims temps, i les fixacions de travessia han evolucionat com molts altres materials outdoor. A dia d'avui podem diferencies dos grans tipus de fixacions de travessia: les de placa o barra i les lleugeres.

Fixacions de travessia de barra o placa

Les fixacions de travessia de barra o placa ofereixen prestacions molt altes, i són similars a les d'esquí alpí –a les tradicionals-. El seu punt fort és el descens, alguna cosa que prioritzen els esquiadors que opten per aquest tipus.

La seva elecció es fa mitjançant talla, el seu maneig és molt més manejable i la familiarització que fa l'esquiador és pràcticament immediata. Per tant, són molt més intuïtives i molt més fàcils de calçar.

Les fixacions de travessia de placa o barra, no obstant això, són una mica més pesades; pel que penalitzen una mica més durant l'ascens en haver de moure més pes durant la tècnica d'ascens.

Dins d'aquest tipus existeixen dues variants: les de barra alta, enfocades a iniciació, i les de barra més baixa, convertint-les en més baixadores i més professionals.

Fixacions de travessia lleugeres

Les fixacions de travessia lleugeres són, com el seu propi nom indica, molt lleugeres; ja que podem parlar de la meitat de pes en comparació a les de barra o placa. Les fixacions de travessia lleugeres brinden prestacions molt altes durant l'ascens, ja que la seva lleugeresa permet arrossegar molt menys pes.

Aquest tipus de fixació funciona molt bé gràcies a l'evolució que ha sofert durant els últims anys, i alguna cosa que han apreciat els esquiadors és que a nivell de prestacions no perden durant el descens. Funcionen extremadament bé, són molt segures i permeten arrossegar menys pes durant l'activitat.

El *foqueig, amb aquest tipus de fixació, és molt més natural; i valgui la redundància l'ascens es realitza de manera molt més natural.

A més, la seva elecció no depèn de talles; ja que es munten sobra les taules a la mesura de la bota de l'esquiador gràcies al seu marge de regulació. Ara bé, per gaudir del seu ús i de les seves prestacions es requereixen botes d'esquí de travessia que incorporin inserts per a la seva adaptació tant a la zona davantera –capdavantera- com a la zona posterior –taló-.

Manejar aquest tipus de fixació requereix pràctica i un procés d'adaptació, ja que són diferents a les d'esquí alpí o a les de barra o placa.

Durant el descens se'ls pot exigir molt, però no tant com les fixacions de travessia de barra. I, si bé és cert que se'ls pot exigir cada vegada més donada la seva equiparació a les fixacions de travessia de placa o barra, en els salts es deixen anar amb relativa facilitat pel que es requereix una tècnica que fregui la perfecció per no sofrir cap tipus de sobresalt.

Així que, tenint sobre la taula les característiques principals de les fixacions de travessia, ja pots decidir què tipus s'adapta més tant al teu estil com a les teves necessitats.

Ara bé, recorda que en les tendes Vertic, i amb l'ajuda i l'assessorament dels nostres especialistes, podràs valorar els punts forts i febleses de cada model i fer-te amb aquella que et permetrà gaudir de la neu i de la muntanya com mai abans ho has fet.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face