Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Esquí de travessa

L'esquí de travessa és el teu contacte directe amb la neu, necessites que estigui fet per respondre a les exigències del terreny i les condicions variables. La conducció de l’esquí ho es tot en aquestes condicions variables. L'oferta és molt extensa però vèrtic ha fet una selecció inicial molt acurada i de màxima qualitat perquè escullis entre els millors.

ROBA ESQUÍ 

Veure tot

MATERIAL D´ESQUI 

Veure tot

BOTES ESQUÍ TRAVESSA 

Les botes d'esquí ens posen en contacte amb les fustes i han de ser estables en la baixada alhora que lleugeres i còmodes en la pujada. Els fabricants inverteixen grans esforços en desenvolupar productes que compleixin amb aquestes característiques i nosaltres els posem al teu abast. Visita la nostra web i deixat aconsellar per un dels nostres tècnics.
Veure tot

Aprofita la nostra experiència i deixa que t'assessorem.

L'esquí ha estat des de fa segles un mitjà de transport per a desplaçar-se per la neu. Va tenir el seu origen als països nòrdics i es té constància que els víkings ja usaven esquís per a anar a la batalla.

Des que existeix l'esquí, l'ésser humà l'ha usat per a moure's per les muntanyes, ja que és el medi natural en el qual se sol trobar la neu, així que podria dir-se que l'esquí de travessia és molt antic, però el concepte d'esquí de travessia com a activitat esportiva és bastant recent.

Encara que sembli mentida, l'esquí de pista ha estat un dels grans impulsors de l'esquí de travessia, ja que ha acostat la neu al gran públic i ha permès un aprenentatge del descens en un entorn controlat, la qual cosa ha suposat una base sòlida per als quals després han volgut aventurar-se en l'esquí de travessia.

Encara que esquí de pista i esquí de travessia aniran sempre de la mà, aquestes dues disciplines tenen poc en comú. En les pistes es busca la comoditat dels remuntis i entorn controlat segur. En canvi en l'esquí de travessia, es busca el, plaer de l'exercici físic en l'ascens, i la llibertat d'un terreny de joc més ampli i aleatori.

La tècnica de descens és molt similar, amb matisos, en pista i en l'esquí de travessia, però el material necessari per a l'esquí de travessia és bastant diferent començant pels esquís que són més llargs, amples i lleugers per a afrontar millor les neus sense tractar que trobem fos de les pistes.

Les fixacions d'esquí de travessia també són molt més lleugeres que les de pista i té la particularitat que s'allibera el taló de la bota per a poder pujar, de forma molt similar a l'esquí de fons i de torna a bloquejar per al descens.

Les botes, són més toves, permeten una major rotació del turmell per a caminar amb comoditat, tenen sola de caminar i es pot bloquejar la canya per al descens. Des de fa algun temps, moltes botes incorporen inserits per a poder usar-les amb fixacions d'esquí de travessia ultralleugeres.

Als esquís se'ls pega en la sola una “pell de foca”, que en realitat no és de foca, sinó que és una espècie de moqueta el pèl de la qual permet lliscar en una direcció i reté en l'altra. Això seria el que permet que puguem pujar sense lliscar cap endarrere.

Els bastons són bastant similars als d'esquí alpí, però més lleugers i normalment són ajustables en longitud. En general incorporen cistelles més grans perquè no es clavin tant en la neu verge.

A part de de aquest material bàsic, per a l'esquí de travessia és necessària una certa formació en seguretat per a devessalls, sobretot en prevenció, però per si es donés el pitjor dels casos, cal anar equipat amb Arva, pala i sonda per a un possible rescat i evidentment saber utilitzar aquest material.

El Arva és un aparell que emet un senyal que pot ser captat per uns altres Arvas i ser rescatat al més aviat possible pels propis companys. Tots els Arvas té una posició d'emissió per a ser oposats i una posició de recepció per a buscar.

La sonda és per a afinar la cerca amb el Arva i tenir la certesa d'on està la persona soterrada i la pala per a desenterrar a la víctima.

L'últim per a seguretat en devessalls és la motxilla amb coixí de seguretat, però no se sol usar en esquí de travessia perquè és molt pesada, en canvi s'usa molt per a freeride i heliski.

Esquís de travessa

“Com triar esquís de travessa?”. Tant si fa algunes temporades que vas canviar les taules com si ets un addicte a aquest esport i de manera habitual cerques nous reptes provant novetats, segur que en alguna ocasió t'has fet aquesta pregunta. Ara bé, quan encertes amb l'elecció dels esquís de muntanya és com donar amb un dia de neu pols!

El seu disseny varia any rere any i conceptes com rocker, camber o sidecut formen parteixen del llenguatge habitual d'aquest esport. Les innovacions apareixen cada temporada, i les prioritats dels fabricants a dia d'avui són taules més amples, més lleugeres i més versàtils que mai.

Esquiar fora de pistes té la seva exigència, per la qual cosa per saber com triar esquís de travessa és molt important tenir clar l'ús que se li donarà. Et mous ràpid, de manera lleugera i amb girs bruscs? Necessites taules que et permetin ascendir de manera ràpida? Busques unes taules més aviat polivalents?

Busquis el que busquis ho trobaràs en Vertic amb l'ajuda dels nostres especialistes. A més, comptes amb ofertes d'esquí de travessa i esquís de muntanya en ocasió per gaudir de la neu.

Abans de donar resposta a la pregunta “com triar esquís de travessa” cal tenir presents alguns factors que poden condicionar la decisió. Algunes d'aquestes variables són el tipus d'esquí practicat, el nivell, el pes, la talla o l'harmonia amb la resta de l'equip.

Tipus d'esquí practicat

Abans de res. Busquem descensos extrems? Volem ascendir de manera ràpida? Som freeriders? Aquestes i altres qüestions han de tenir resposta per prendre la decisió correcta.

Els models polivalents són els més usats, ja que el seu ventall de possibilitats és molt ampli. Existeixen models amples però lleugers, i existeixen els que són les lleugers que s'assemblen als de competició.

En qualsevol cas, En Vertic i amb l'ajuda dels nostres especialistes donaràs amb la tecla en la teva elecció. A més, comptem amb les millors ofertes d'esquí de travessa.

Nivell

Per triar els esquís de travessa òptims és important partir del punt d'inici correcte. A més, moure's sobre diferents tipus de neu és un requisit indefectible per a aquesta modalitat.

No obstant això, en aquest esport la tècnica d'ascens és tan o més important que durant el descens. Per això, si no tens molta experiència tria unes taules que no posin moltes traves a l'hora d'afrontar la pujada.

Pes

El pes de les taules varia si la prioritat és l'ascens o el descens. Per gaudir del descens i augmentar les seves prestacions durant la baixada es necessiten unes taules amb dimensions majors tant en amplària com en longitud. Això es tradueix en major pes, però es millora la flotabilitat i una major rigidesa amb els nuclis més reforçats.

I si la prioritat és l'ascens, les prioritats canvien. En aquests casos, les taules han de ser molt lleugeres per reduir l'esforç. No obstant això, unes taules que beneficien l'ascens veuen reduïdes les seves prestacions en el descens.

Així que, al costat dels nostres especialistes, sabràs com triar els esquís de muntanya que millor s'ajusten a les teves prioritats. A més, aprofita les nostres ofertes en esquís de travessa!

Talla

Una vegada clars tots els aspectes anteriors, arriba el moment de decidir el model adequat en funció de la talla. La talla correcta depèn de l'altura de cada persona. La tendència actual és l'ús de taules més curtes. Així i tot, el criteri a seguir per saber com triar els esquís de travessa òptims per talla és triar unes taules que mesurin igual o com a molt 10 centímetres menys que la teva altura.

Unes taules curtes són ideals per girar, però viratges que es poden afrontar amb velocitat elevada l'estabilitat disminueix. Per a la pràctica de freeride recomanem unes taules una mica més àmplies i llargues.

Has vist el nostre catàleg? Comptem amb les millors ofertes en esquís de travessa, així que aprofita l'ocasió. No te'ls perdis!

Harmonia amb la resta de l'equip

Altre aspecte important és l'harmonització de les taules amb la resta de l'equip. Intenta que tant taules, fixacions i botes segueixin un mateix estil. En cas contrari, serà pràcticament incontrolable.

Què és el rocker? Què és el camber?

El camber és la curvatura convexa de la superfície de les taules, responsable que la longitud de cant efectiu sigui la màxima des del punt de contacte de l'espàtula i el de la cua.

El rocker és la curvatura còncava respecte a la superfície. És a dir, contraria al camber.

Al mercat existeixen diferents tipus de rocker. A dia d'avui moltes marques que fabriquen taules combinen el camber a la zona del patí amb el rocker en espàtula i cua.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face