Talla
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Escalada esportiva

En escalada esportiva cada cop ho tenim més difícil. Cada any el grau de dificultat aconseguit per les elits d'aquest esport ens posa el llistó més alt. Per nosaltres ja no és una qüestió de grau, l'escalada esportiva l'hem transformada en una passió i perquè no dir-ho, en la nostra forma de vida.

Escalada esportiva

L'escalada esportiva és una modalitat en la qual l'objectiu és superar la màxima dificultat a l'hora d'escalar una paret.

Pansa a ser una disciplina de competició durant la dècada dels vuitanta; no obstant això, un va ser fins a finals dels vuitanta i principis dels anys noranta quan es van realitzar les primeres competicions.

És una variant de la tradicional, i es practica sobre rutes prèviament equipades amb ancoratges i assegurances cargolades a les roques.

Peus de gat, cintes, arnesos, cintes exprés o mosquetons conformen l'equip necessari per practicar-la, i en les tendes Vèrtic trobaràs tot el necessari per gaudir de manera segura d'aquesta modalitat.


Peus de gat

Calçar uns bons peus de gat és fonamental tant per a les persones que s'inicien com per als escaladors més experimentats.

Els peus de gat consisteixen en un calçat generalment lleuger, flexible i que proporciona una adherència que resulta vital per guanyar la màxima precisió en tots els moviments. Els peus de gat han de quedar ajustats -el peu ha d'omplir-ho per complet-, però sense arribar a fer mal. Amb l'ús els peus de gat tendeixen a donar-se.

Tant en les tendes físiques de Vèrtic com en la tenda online trobaràs les millors marques i els millors models de peus de gat per gaudir la teva activitat.


Cordes

Des de Vèrtic recomanem l'ocupació de cordes llargues durant la pràctica de l'escalada esportiva. Oblida't de les cordes de 50 o 60 metres, i usa corda de com a mínim 65, 70, 75 o 80 metres.

Per què des de Vèrtic recomanem l'ús de cordes llargues? Cada dia s'obren vies més llargues, per la qual cosa cada vegada es necessiten més metres en els sectors en els quals s'escala perquè les vies solen ser de 30, 32, 34, 35 i fins a 37 metres.

És molt habitual que necessitis entenimentades en les quals en top-rope o corriola l'escalador arribi al sòl sense haver de fer malabarismes, i en Vèrtic trobaràs la corda ideal per a les teves escalades.


Casc

Des de Vèrtic us preguem que no feu cas del que veieu per aquí. L'ús del casc hauria de ser habitual, però quan transcorres zones d'escalada sovint els cascos brillen per la seva absència.

El casc ens protegeix el crani en aquestes caigudes en les quals podem copejar i fer-nos molt dany mentre practiquem activitat. A més, el casc també ens protegeix davant pedres que puguin caure. Un casc ha d'oferir-nos ventilació i comoditat perquè no ens molesti mentre practiquem la nostra activitat.

En Vèrtic trobaràs una gran varietat de models i marques de cascos, perquè vagis ben protegit.


Mosquetons

Els mosquetons són un element imprescindible. Tenen forma d'anella o ganxo, i s'usen per subjectar les cordes. Els mosquetons es poden obrir o tancar mitjançant un moll o un ressort.

Des de Vèrtic recomanem que revisis regularment els teus mosquetons abans de practicar activitat que ho requereixin a la recerca d'esquerdes, vores afilades o corrosió. A més, assegura't que no estan doblegats.

Comprova que els gallets dels teus mosquetons s'obrin i es tanquin com cal; d'aquesta manera, evitaràs esglais innecessaris durant l'activitat.

Si un mosquetó ha caigut o s'ha portat un bon cop, pot semblar intacte; no obstant això, pot estar danyat en el seu interior. En el cas que existeixin dubtes, el nostre savi consell és que no ho usis.

En Vèrtic disposem d'un ampli ventall de marques de mosquetons perquè escalis amb aquella en la qual diposites la teva confiança.


Cintes express

Una cinta express està composta per un mosquetó per passar per la xapa i un mosquetó per passar la corda. Existeixen diferents mesures de cintes express, unes més llargues i altres més estàndards. Des de Vèrtic recomanem la compra de 12-14 cintes express per a escalada esportiva.

Al mercat de les cintes express existeixen molts tipus diferents: varietat de marques, més pesades, més lleugeres, més petites, més grans, cintes més gruixudes, cintes de dyneema, cintes de poliamida… el més important és que sigui material homologat per evitar contratemps.


Bloquejador

El bloquejador és un element de seguretat molt important per a l'escalada esportiva. Com resa el seu nom, la funció del bloquejador és el bloqueig de la corda quan caiem evitant una caiguda fins al sòl.

Des de Vèrtic us fem especialment dues recomanacions en el cas dels bloquejadores: D'una banda, l'Eddy. Eddy és un bloquejador amb la particularitat de bloqueig automàtic; és a dir, bloqueja de manera automàtica encara que no tinguem la corda subjectada. Així i tot és molt important tenir sempre la corda subjecta.

L'Eddy és un dels bloquejadores automàtics més segurs del món per practicar aquesta disciplina esportiva.

Ara bé, el bloquejador més conegut és el Grigri. El Grigri ha evolucionat durant els últims anys. Ara és més petit i més compacte. A més, permet posar cordes de fins a 8.9 mil·límetres, aquesta línia de cordes més modernes -d'ús més lleuger-.

Amb l'element bloquejador Grigri està prohibit no tenir la corda subjecta, ja que és un element bloquejador amb el qual hem de tenir sempre la corda subjecta si no volem sofrir esglais o lesions greus.


Arnés

Els arnesos ens proporcionen la unió entre el nostre cos i els mecanismes de seguretat. Per aquesta raó, és transcendental triar el model correcte; és a dir, ha de ser segur i adaptar-se a les nostres necessitats.

Per practicar escalada esportiva hem de comprar el arnés en funció de la talla. Un arnés ha de ser bé i còmode. A més, per a totes aquelles persones que s'inicien en aquest món recomanem un arnés que sigui regulable de cames. La idea és que depenent de la quantitat de roba amb la qual anem puguem regular sempre les cames i sentir-nos ben ajustats.


Motxilla

Per practicar aquesta activitat recomanem completar l'equip amb una bona motxilla. Portar una motxilla durant les escalades permet emmagatzemar en algun lloc tot el material: arnesos, mosquetons, aigua, bocata…

En Vèrtic trobaràs un ampli catàleg de motxilles per a escalada esportiva per triar la que millor s'adapta a les teves necessitats.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face