Talla
 • Talla numero
 • 2
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Escalada clàssica

El grau de compromís de l'escalada clàssica és el que la converteix en una activitat només apta per a valents. El grau en escalada clàssica resideix en factors com el grau de compromís de la via, mesurat entre I i VII i la seva complexitat tècnica, on F és el més baix dels graus i ABO defineix les vies extremadament difícils i perilloses. Atreveix-te a provar aquesta modalitat, no et deixarà indiferent. Nosaltres et convidem a què coneguis la nostra col·lecció.

Escalada clàssica

L'escalada clàssica és una modalitat de l'escalada en la qual la meta no és una altra que pujar o baixar parets de roca caracteritzades per la seva verticalitat. Dit d'una altra manera, l'escalada clàssica se centra en el costat més salvatge de la verticalitat. Per a la pràctica d'aquesta activitat s'usa material de seguretat recuperable en pràcticament tota la seva totalitat; afegint, a més, l'ocupació de mitjans artificials.

La dificultat de les vies de l'escalada clàssica la marca el propi escalador una vegada ha obert la via i l'encadena en Rot Punkt. En aquest moment, l'esportista li assigna un grau dificulteu tenint en compte aspectes com la inclinació de la paret, la seva longitud, el nombre total de moviments o la quantitat i l'estat dels agarris.

Per a una pràctica còmoda i segura necessitem emprar una sèrie de material com, per exemple, els peus de gat, arnesos, cintes, mosquetons, fisurers o friends, entre uns altres.

Tant en les tendes Vèrtic com en la tenda online Vèrtic trobaràs el millor material per a la pràctica de l'escalada clàssica.

Peus de gat
Tant pels més experimentats com para aquells que s'inicien al món de l'escalada clàssica és molt important usar uns peus de gat adequats per a la pràctica de l'escalada clàssica.

Aquest calçat es caracteritza per la seva lleugeresa, la seva flexibilitat i la seva alta adherència al terreny, alguna cosa transcendental per realitzar qualsevol moviment amb precisió.

Els peus de gat han de quedar totalment ajustats als peus per a les nostres ascensions, però no han de fer mal. A més, amb l'ús els peus de gat tendeixen a donar-se.

Vèrtic t'ofereix una gran varietat de models i marques de peus de gat perquè gaudis en la teva activitat.

Cordes
Des de Vèrtic recomanem l'ús de cordes cada vegada més llargues per a la pràctica d'escalada clàssica, ja que cada vegada les noves vies que s'obren són més llargues. Per a nosaltres, una bona corda per a escalada clàssica és aquella superior als 50 o 60 metres de llarg.

Tant en les nostres tendes físiques com a nostra tenda online trobaràs les cordes òptimes per gaudir com mai.

Casc
El casc és un element indispensable per a la pràctica d'aquesta disciplina. El casc protegeix el crani davant caigudes o cops. Ara bé, un casc òptim per a la pràctica d'escalada esportiva ha de brindar comoditat i ventilació.

Des de Vèrtic aconsellem l'ús de casc com a element de seguretat imprescindible. Desgraciadament, a dia d'avui encara segueix sent habitual transitar zones en les quals el casc brilla per la seva absència.

En les tendes Vèrtic trobaràs una gran varietat de models, marques i dissenys de cascos, perquè vagis ben protegit.

Mosquetons
Els mosquetons formen part de l'equip necessari per a la pràctica d'escalada clàssica, i són uns elements per subjectar les cordes amb forma de ganxo o anella.

Al mercat dels mosquetons existeixen una gran varietat de models, grandàries i marques, per la qual cosa en Vèrtic donaràs amb els mosquetons idonis per a les teves escalades en escalada clàssica.

Cintes express
Les cintes express són un material per a escalada clàssica compost per un mosquetó en un extrem per passar la corda i, en l'altre, un altre mosquetó per passar per la xapa.

Al mercat de les cintes express existeixen diferents tipus, però des de Vèrtic recomanem que per a escalada clàssica s'emprin cintes una mica més llargues que les usades en escalada esportiva.

Ara bé, si hi ha alguna cosa obligatori per qüestions de seguretat és que les cintes express per a escalada clàssica estiguin homologades.

Assegurador
Altre element de seguretat molt important per a la pràctica d'escalada clàssica és l'assegurador. La seva tasca és el bloqueig de la corda en cas de caiguda durant la pràctica d'escalada clàssica.

Al mercat dels asseguradors existeixen diversos tipus, dissenys o marques. Des de Vèrtic fem èmfasi especialment en dos models: l'assegurador Eddy i l'assegurador Grigri.

L'Eddy és un assegurador per a escala clàssica automàtic, la qual cosa significa que en cas de notar una fricció fora dels estàndards bloqueja automàticament la corda. No obstant això, durant la pràctica d'escalada clàssica està totalment prohibit no tenir la corda subjecta malgrat utilitzar un assegurador automàtic com l'Eddy.

En el cas de l'assegurador Grigri, la seva peculiaritat és el seu estès ús per una gran quantitat d'escaladors. Aquest assegurador no és automàtic, per la qual cosa durant la pràctica d'escalada clàssica s'ha de tenir sempre la corda subjecta amb la finalitat d'evitar sobresalts o caigudes.

Arnés
L'arnés és l'element de l'escalada clàssica que actua d'enllaç entre els mecanismes de seguretat emprats i el nostre cos. Resulta essencial, per tant, encertar amb l'arnés.

L'elecció de l'arnés per a escalada clàssica estarà supeditada a la talla. A més, un arnés per a escalada clàssica ha d'estar homologat i ha d'estar fabricat amb el material òptim de seguretat.       

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face