Talla
 • Talla numero
 • 2
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Escalada alpina

L'escalada alpina és una de les expressions més pures i complexes de l'escalada. Engloba totes les tècniques d'escalada en roca, gel, mixt i grans parets. A vèrtic podràs equipar-te amb total garantia perquè portem dècades dedicant-nos a això i la practiquem. Comprova-ho consultant els teus dubtes als nostres técnics.

Escalada alpina

És una de les modalitats més dures i exigents, però alhora es pot considerar una de les més pures. Aquesta disciplina, a més, reuneix totes les tècniques aplicades en gel, mixt, roca i grans parets. En Vertic, no obstant això, pots trobar tot el material d'escalada alpina necessari.

La modalitat alpina també es coneix com a mixta o hivernal, i es practica en alta muntanya. Això vol dir que durant l'activitat se suporten les condicions que això comporta com les climatològiques, altitud, nivell d'oxigen o pressió atmosfèrica.

La seva pràctica requereix gran destresa, experiència, habilitats tècniques i preparació tant física com a psicològica de l'escalador o alpinista a causa de les complicacions i imprevists que poden ocórrer, a l'absència d'assegurances fixes, a la roca poc fiable, a les condicions meteorològiques desfavorables i canviants, a descensos complexos o al límit.

Per això, podem enumerar una àmplia llista de material per a escalada alpina. Roba amb característiques concretes, peus de gat, botes, grampons, cintes express, arnesos, frontals, motxilles, pitons, piolets, mosquetons, motxilles, sacs de dormir, cascos o fogons són alguns exemples que trobaràs tant en les tendes físiques com en la tenda online de Vertic per gaudir d'aquest esport.

En Vertic, no obstant això, som conscients que la muntanya no és una ciència exacta i que tant les condicions meteorològiques com del terreny marquen què material necessitem per a

Peus de gat

Els peus de gat són un tipus de material per a escalada mixta i un tipus de calçat que ofereix una gran adherència gràcies a la sola de goma cuita. A més d'utilitzar-se per a esportiva, el seu ús també es recomana per a escalada tradicional de gran dificultat.

Els peus de gat són flexibles, lleugers i brinden una adherència transcendental per aconseguir la màxima precisió durant tots els moviments. Els peus de gat han de quedar ajustats al peu. No obstant això, amb l'ús tendeixen a donar-se.

Botes d'alpinisme

En ocasions, pujar amb peus de gat és pràcticament impossible a causa de la condicions. Així que per seguir progressant cal calçar-se botes d'alpinisme. Aquest tipus de calçat és rígid per garantir l'estabilitat en terrenys més tècnics.

Des de Vertic recomanem que les botes d'alpinisme que s'usen com a material per a escalada hivernal siguin cramponables, ja que són imprescindibles per a ascensions en les quals a més de neu hi ha presència de gel.

Grampons

Els grampons són un material per a escalada alpina que no pot faltar en la motxilla. Mai saps quan els pots necessitar, i menys en aventures que impliquen diversos dies a la muntanya.

Existeixen grampons de corretges, semiautomàtics i automàtics. Els grampons de corretges són compatibles amb qualsevol tipus de bota, però en canvi no ho són amb sabatilles. El seu ajust es realitza amb corretja i amb peces que abracen a la bota.

Els grampons semiautomàtics són compatibles amb botes semirígides i rígides, i tant una talonera automàtica semblant a una fixació d'esquí com a peces que abracen a la bota formen el seu ajust.

Els grampons automàtics són els més estesos per la seva fiabilitat, precisió, tacte i absència de moviment. Aquest tipus de material per a escalada mixta solament pot col·locar-se en botes rígides amb vorell davanter i darrere. A més, són molt ràpids de col·locar.

Cordes dobles

Des de Vertic recomanem l'ús de cordes dobles com a material per a escalada alpina. El diàmetre de les cordes dobles oscil·la entre els vuit i els nou mil·límetres. Ja sigui en roca o gel, les cordes dobles són òptimes en cordades llargues.

Les cordes dobles han de passar per les assegurances de manera alterna, sense realitzar ziga-zages i sense creuar-les.

Trenco

El casc és un material d'escalada alpina imprescindible per raons de seguretat. El casc protegeix el cap en cas de caiguda i copejo amb el crani amb roques o el sòl. No obstant això, el casc també ens protegeix davant elements que puguin desprendre's mentre practiquem activitat.

A més de protecció, a un casc li demanem comoditat perquè no molesti durant l'activitat i ventilació.

Arnés

Els arnessos són un tipus de material per a escalada alpina que uneix el nostre cos amb els mecanismes de seguretat utilitzats. No obstant això, a un arnés per a aquesta modalitat també li demanem que sigui portamaterial per tenir a mà tot allò que puguem necessitar durant l'ascensió.

Com en tot, el arnés ideal no existeix; sinó que en funció de les necessitats convé un tipus o un altre. Alguna cosa molt important per a aquesta modalitat és que les perneres siguin regulables, ja que ofereixen polivalència en un esport que s'usa molta roba i calçat voluminós. És important triar el model correcte, i això significa que a més de ser segur s'adapti a les nostres necessitats.

Roba

La roba utilitzada com a material per a escalada hivernal té un paper determinant, tant a nivell de comoditat com de seguretat. Aquest tipus de roba ha de quedar cenyida al cos i, alhora, ha de garantir una total llibertat de moviments per no limitar la presa de decisió.

Quant a la resta, el tipus de roba a utilitzar varia en funció tant de les condicions climatològiques com del terreny.

Motxilla

L'esperit aventurer d'aquesta modalitat obliga a portar motxilla amb el material per a escalada alpina necessari tant per practicar activitat com davant possibles contratemps que puguem trobar.

Com amb la resta de material, la capacitat de la motxilla varia en funció de les necessitats. No obstant això, per a aventures que impliquen diversos dies a la muntanya és necessari una motxilla gran per portar sac de dormir, fogó, menjar i la resta de material per a escalada hivernal que puguem necessitar.

Material per a escalada alpina de seguretat

Piolets, friends, fisureros, cargols de gel, mosquetons, asseguradors o cintes express formen part del material per a escalada mixta de seguretat. Aquests productes mai poden faltar en la motxilla per afrontar les ascensions.

La majoria de productes formen part del material d'escalada hivernal per a seguretat, però aquests són totalment imprescindibles.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face