Talla
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Cordes d´escalada

El tacte i mal·leabilitat de les cordes d'escalada no és una característica insubstancial, ja que faciliten el seu ús i les diverses maniobres. Mantingues la teva corda d'escalada neta utilitzant sabó especial si la rentes, evita en la mesura del possible el sol, olis o combustibles... Procura usar una bossa per protegir-la i revisa-la sempre abans d'utilitzar-la.

Cordes d'escalada

TIPUS DE CORDES D'ESCALADA SEGONS LA SEVA ELASTICITAT

Una corda d'escalada, està composta de dues parts bàsiques; l'ànima i la camisa.

La camisa inclou la part exterior d'aquesta i l'ànima inclou el trenat interior.

Quan sofrim una caiguda la corda s'allarga, absorbint així l'energia de la caiguda i transformant-la en calor. L'elasticitat depèn majoritàriament de la seva camisa. Quanta més elasticitat tingui la camisa més energia absorbirà, però menor vida útil tindrà.

L'elasticitat sempre es mesura amb els mateixos paràmetres; es penja un pes de 80 kg i es mesura quant s'ha estirat. L'elasticitat màxima està limitada a 8% en cordes d'escalada simples i a un 10% en cordes bessones i dobles.

Les estàtiques no haurien d'utilitzar-se per a escalar i no estan aprovades per la UIAA. Idealment, poden utilitzar-se per a remuntar per una corda o per a altres activitats com a barranquisme.

TIPUS DE CORDA D'ESCALADA SEGONS EL SEU DIÀMETRE

CORDES SIMPLES GROSSES

El diàmetre va entre 10 i 11mm. L'avantatge que presenten és que resisteixen més usos, això es nota especialment en roques dures o amb cants afilats. Van bé per a fer top rope o per a grans parets. El major desavantatge que presenten és que són molt pesades i ocupen molt. La UIAA estableix el seu nombre de caigudes de 10 a 17.

CORDES SIMPLES COMUNES

El seu diàmetre varia entre 9.5 i 10mm. Són les més comunes pel fet que no són excessivament pesades ni excessivament lleugeres. S'usen tant en escalada esportiva com en via llarga. La UIAA estableix el seu nombre de caigudes de 7 a 9.

CORDES SIMPLES PRIMES

El seu diàmetre varia entre 8.9 i 9.4mm. El seu pes és considerablement sota el que pot ser favorable en rutes alpines o si necessites carregar durant molt de temps amb l'ella. El seu principal desavantatge és que necessiten un aparell assegurador especial per a diametres mes fins. La UIAA estableix el seu nombre de caigudes de 5 a 6.

CORDES DOBLES

El seu diàmetre varia entre 8 i 9mm. Ja sigui en gel o roca, aquestes són útils sempre en escalades llargues on probablement has de rapelar. A més, resulten molt útils ja que ens permeten compartir el pes amb el nostre company de cordada. La UIAA estableix el seu nombre de caigudes de 6 a 16.

CORDES BESSONES

El seu diàmetre varia entre 7 i 8mm. Són més lleugeres i menys aparatoses que les dobles i pots unir-les de la mateixa manera per a rapelar. L'única diferència resideix que sempre s'han de xapar juntes, com si fos una única corda. La UIAA estableix el seu nombre de caigudes de 12 a 19.

TRACTAMENTS EN LES CORDES D'ESCALADA

TRACTAMENT ANTI-ARESTA

Aquest tractament ajuda al fet que les cordes d'escalada no es danyin tan fàcilment en fregar amb cants afilats. Es recomana en via llarga i en escalada clàssica, però tampoc està de més en escalada esportiva. Gràcies a aquest tractament és menys probable que es danyi i, conseqüentment, dura més.

TRACTAMENT DRY

Quan la corda es mulla, perd capacitat d'absorció d'energia. Si la temperatura és prou baixa, l'aigua es pot arribar a congelar dins de la camisa i danyar els fils del seu interior. El tractament dry ajuda al fet que s'absorbeixi menys aigua quan es mulla (encara que sempre absorbeix una mica d'aigua). En escalada en gel, aquest tractament resulta imprescindible.

PARÀMETRES UIAA

FORÇA D'IMPACTE

És la força que un escalador rep durant una caiguda. Es mesura restant l'energia que produeix la caiguda i l'energia que absorbeix la corda.

NOMBRE DE CAIGUDES

Aquest número no té per què alarmar al consumidor. No significa que si caus més del número indicat la corda vagi a trencar-se.

Totes les cordes d'escalada són testades en un laboratori amb un pes de 80 kg i amb un factor de caiguda d'1.8. Es considera que s'ha arribat al nombre de caigudes quan sobrepassem els 1200 kg de força d'impacte. És a dir que no es trencaria en excedir aquest nombre de caigudes establert, però deixaria de ser igual d'eficient.

TECNOLOGIA UNICORE

És el procés mitjançant el qual s'uneix la camisa i l'ànima de la corda d'escalada. D'aquesta manera, si es grata o es desfila una mica la camisa, l'ànima no correrà pel seu interior.

S'ha fet un gran avanç en seguretat gràcies a aquest tractament.

COM CUIDAR DE LA TEVA CORDA D'ESCALADA

És important mantenir-la neta. És comú que s'embrutin amb sorra o pedretes que resulten especialment abrasives. Per a rentar-la, es pot utilitzar un sabó especial (fàcilment reemplaçable per sabó neutre). Aclareix-la a consciència i tendeix-la en l'ombra. Mai la rentis en la rentadora i mai la deixis assecar al sol.

S'ha d'inspeccionar després de cada ús, per a confirmar que la camisa no s'ha danyat. En cas que això passés es pot tallar la part afectada, deixant dues cordes o (si la part afectada està prop d'un extrem) tirant el tros afectat.

Tingues en compte que si estàs escalant en roca dura o en una via on frega excessivament, seria ideal tenir una corda amb un diàmetre gruixut.

Finalment, caure és molt agressiu per a la corda; no t'oblidis de lligar-te cada vegada per un extrem diferent, per a compartir aquesta tensió que es va ocasionant.

QUAN RETIRAR LA TEVA CORDA D'ESCALADA

Fins i tot sense donar-li molt ús, el pas del temps provoca la perduda les seves propietats. Després de 4 anys, és molt recomanable que se substitueixi per una de nova. Si l'ús és d'una vegada a la setmana, es recomana canviar transcorreguts dos anys.

Si has sofert una caiguda dura recentment o si tens qualsevol altre dubte, és preferible canviar-la i comprar una nova.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face