Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura Dimarts a Disabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30. Dilluns:17:00-20:30

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

08 Febrero 2018

Tres capes o com vestir-se per a la muntanya

Com vestir-se per a la montaña. Teoria de les tres capesQuan sortim a la muntanya hem d'estar preparats per fer front a qualsevol contratemps. A la muntanya, les condicions climatològiques poden variar ràpidament en un breu període de temps; pel que equipar les peces adequades a l'hora de sortir a la muntanya ens permetrà fer front a qualsevol revés que pugui sorgir durant l'aventura.

Per a això, des de Vertic recomanem seguir la teoria de les tres capes si sorgeix qualsevol dubte sobre com vestir-se per a la muntanya. I és que, esprémer al màxim el rendiment de la roba tècnica de muntanya, forma part de l'ABC outdoor.

La combinació de les diferents peces destinades a la pràctica d'activitat a la muntanya permetrà la creació d'un microclima que protegeixi el nostre cos tant de la suor com de les inclemències climatològiques; regulant, alhora, la temperatura corporal.

Un dels pitjors enemics a la muntanya és la suor, ja que els canvis bruscs de temperatura corporal poden acabar derivant en hipotèrmia. Per a això, els teixits sintètics són uns dels majors aliats per als amants del outdoor.

Les prestacions dels teixits sintètics cal explotar-les al màxim, i quina millor manera que amb la teoria de les tres capes per saber com vestir-se per a la muntanya.

Primera capa o segona pellLa primera capa, també coneguda com a segona pell, és la que roman directament en contacte amb el nostre cos. Mantenir-nos secs, frescs i eliminar la suor en forma de vapor és la seva principal funció.

Les peces que formen aquesta primera capa han de ser absorbents i han d'estar construïdes amb materials d'eixugament ràpid. El més recomanable són les fibres sintètiques, encara que els avanços tecnològics han originat l'aparició de teixits naturals amb propietats molt similars als sintètics.

Ara bé. Teixits com el cotó es xopen amb molta facilitat, triguen molt temps en assecar-se i acumulen males olors de manera ràpida.

Alhora, en aquesta primera capa també trobem peces que protegeixen davant els radiació ultraviolada quan practiquem activitat amb temperatures agradables i podem avançar vestint solament aquesta capa.

Segonaa capa o capa d'aïllamentLa segona capa, també coneguda com a capa d'aïllament, té com a missió mantenir la temperatura corporal durant la pràctica d'activitat a la muntanya. Dit d'una altra manera, el seu objectiu és l'aïllament tèrmic.

Les peces utilitzades com a segona capa o capa d'aïllament no escalfen directament, sinó que ho fan retenint la calor generada pel nostre cos afavorint l'evacuació de la suor evitant el refredament.

Peces construïdes amb fibres naturals com la llana, o fibres sintètiques, són les més recomanables per ser utilitzades com a segona capa o capa d'aïllament. Ara bé. Si les fibres sintètiques són menys absorbents facilitant una millor transpiració i s'assequen més ràpidament, els teixits naturals tenen al seu favor que retenen millor la calor.

Tercera capa o capa de proteccióLa tercera capa o capa de protecció protegeix davant qualsevol adversitat climatològica, sigui pluja, neu, vent o el propi Sol.

A la muntanya, les condicions climatològiques varien de manera ràpida en un breu període de temps. Per això necessitem estar preparats per fer front a la humitat exterior mantenint-nos secs, a la sensació de fred generada pel vent i de la nostra pròpia suor, permetent la seva evacuació com amb les capes anteriors.

Per mantenir-nos secs, necessitem que les peces siguin impermeables. Per a això, la presència de membranes impermeables resulta fonamental.

Per protegir-nos del vent i la seva sensació de fred necessitem peces amb prestacions paravents.

I, per permetre l'evacuació de la suor, necessitem que les peces ofereixin la prestació de transpirabilidad. És molt important que siguin el més transpirables possibles; ja que, en cas contrari, la nostra suor ens xoparà generant sensació d'incomoditat i una possible hipotèrmia.

Una altra funció de les peces que conformen la tercera capa o capa de protecció és la de protegir-nos davant possibles frecs durant les nostres aventures amb roques o vegetació. Per a això, incorporen reforços a les zones més susceptibles.

Així que. Ja saps com vestir per a la muntanya? Segueix la teoria de les tres capes i gaudeix de les teves aventures a la muntanya protegit davant qualsevol adversitat climatològica.
 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face