Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Bastons trekking

Amb els bastons de trekking aconseguiràs alleujar la càrrega de la motxilla, guanyar estabilitat en terrenys difícils o simplement ajudar-te en la progressió. Recolzat en ells en els trams més complicats o en aquella pujada que sembla que no acabi mai i després guarda'ls còmodament a la teva motxilla quan no els necessitis més. Els nostres venedors coneixen perfectament el material de muntanya, pregunta a les nostres tendes.

Bastons de trekking

Sabies que l'ús de bastons per trekking va en augment? De la mateixa manera que diversos estudis corroboren que l'ús de casc en esports outdoor com l'escalada o l'esquí de muntanya redueix el risc de sofrir una lesió, aquest material és necessari per caminar per la muntanya per raons de seguretat i protecció d'algunes parts del cos com les articulacions.

El seu ús aporta estabilitat mentre caminem, alguna cosa que permet afrontar amb major confiança els possibles inconvenients que anem trobant per la sendera. Alhora, ens permet desafiar terrenys més ardus per la presència d'elements com la neu, aigua, fang, roques o gel.

No obstant això, una de les raons principals per les quals els muntanyencs aposten cada vegada més per aquest material és la reducció del risc a l'hora de sofrir possibles caigudes o lesions. I és que augmenten els punts de suport mentre caminem per la muntanya.

Les relliscades són una de les causes principals de lesions en aquesta activitat esportiva. I, amb la seva ocupació, malgrat no desaparèixer per complet el risc de sofrir caigudes es redueix considerablement.

El seu ús, a més de absorvir impactes protegint les articulacions, reparteix la càrrega durant la ruta entre les cames i els braços. Per tant, la seva ocupació en pujades allibera zones del cos com els isquiotibials i els quádriceps. A més, en les baixades esmorteeix zones com la columna vertebral, els genolls, els malucs i els turmells.

El cansament és una altra de les raons per les quals, des de Vertic, recomanem el seu ús. I és que, en repartir pes i esforç entre braços i cames, els braços estan preparats per impulsar mentre que el tren inferior està més alliberat.

El caminar també permuta i es converteix en un caminar més regular, per la qual cosa a mesura que acumulem quilòmetres el cansament no es fa tan evident.

El punt de suport, per tant, aporta una major tracció en superfícies complicades, ajuda a mantenir l'equilibri, redueix el risc de sofrir lesions o caigudes i preserva les articulacions repartint impactes.

Què cal tenir en compte per triar uns bastons per trekking?

Si bé és cert que l'elecció final depèn de les sensacions de cada muntanyenc, existeixen unes variables a sospessar a l'hora de prendre la decisió definitiva. Algunes d'elles són el pes, el sistema d'ajust o l'empunyadura, entre unes altres.

El pes dels bastons de trekking

Com més lleuger, més alt és el seu preu. No obstant això, probablement reuneixi una sèrie de condicions que ho converteixin en un de les millors opcions del mercat.

Com menys pesi més lleuger és, per la qual cosa és més manejable i l'esforç físic requerit durant el moviment és menor. El pes està estretament lligat amb el material de fabricació. I, a dia d'avui, existeixen dos grans materials al mercat: la fibra de carboni i l'alumini.

La fibra de carboni és un material rígid i lleuger; no obstant això, és més fràgil respecte un alumini que malgrat ser més pesat que la fibra de carboni és més resistent i durador.

Sistema d'ajust dels bastons per trekking

El sistema d'ajust és necessari per adaptar-ho tant a la nostra altura com a les condicions del terreny.

Al mercat predominen dos grans sistemes d'ajustos: sistema d'ajust per pinça i sistema d'ajust per rosca. El sistema d'ajust de rosca és més lleuger, però la seva manipulació és més complicada. Per contra, el sistema d'ajust per pinça és molt segur, ja que permet comprovar de manera ràpida el bloqueig o no. A més, és més ràpid i fàcil de manipular.

En qualsevol cas, s'empri el sistema d'ajust que s'empri és primordial que el mecanisme d'ajust quedi ben bloquejat, ja que en cas contrari es corre el risc d'una ensulsiada de la part telescòpica causant una caiguda amb possibles lesions.

Empunyadura dels bastons de trekking

Al mercat existeixen diferents materials de fabricació per a les empunyadures. Així que trobar el material que millor s'adapta a les nostres mans minimitzarà les dificultar per progressar. Ergonomia i comoditat són altres dues variables a posar sobre la taula per prendre a decisió definitiva.

Els especialistes de Vertic recomanen l'ocupació d'empunyadures de suro, cautxú o escuma. Aquest tipus d'empunyadures asseguren una bona prensió, són més toves que les de plàstic i absorbeixen la transpiració. I és que una empunyadura de plàstic, malgrat ser més rígida i més econòmica que les recomanades pels especialistes de Vertic, és més pesada i enutjosa quan apareixen pel camí elements com la suor de les mans o l'aigua –sigui en forma d'humitat, pluja o neu-.

Per tant, els models que munten empunyadures de cautxú, suro o escuma són idònies per a aquells aventurers que surten a caminar per la muntanya de manera habitual.

No obstant això, el material de fabricació té la mateixa importància que la forma de l'empunyadura. El mercat, per tant, ofereix des d'aquells models rectes i llisos fins a aquells més ergonòmics amb la forma de les mans

Per a tots aquells excursionistes que durant els recorreguts canvien amb freqüència la posició de les seves mans, existeixen bastons per trekking que munten un tipus d'empunyadures amb agarris estesos que es perllonguen pel cos del bastó de trekking. Aquest tipus d'empunyadures són altament còmodes per afrontar grans pendents.

Fins i tot, en alguns models, la incorporació de maniguets lliscants a la zona inferior de les emp afavoreixen l'avanç en terrenys tècnics i ajuden a col·locar les mans de manera correcta.

Mecanisme antishock dels bastons per trekking

El mecanisme antishock consisteix en la presència de materials elàstics o amortidors que absorbeixen els impactes cada vegada que copeja amb el sòl. Existeixen models que incorporen mecanisme antishock i uns altres que no. La decisió final depèn de les sensacions de cada muntanyenc.

Nombre de trams en els bastons de trekking

El nombre de trams en els bastons per trekking indiquen tant el sistema d'ajust en funció de l'altura com la seva capacitat de ser compactat per al seu emmagatzematge i transport. Per tant, quants més trams més compacte una vegada plegat.

Dragoneres dels bastons per trekking

Les cintes en la part superior de les empunyadures, que serveixen per agarrar el bastó amb major seguretat, es coneixen sota el nom de dragoneres. Aquestes dragoneres dels bastons de trekking, en ocasions, incorporen escuma per oferir una major confortabilitat durant el seu ús.

Rosetes dels bastons de trekking

La funció principal de les rosetes no és una altra que evitar que s'enfonsin en terrenys tous. Les rosetes estan situades en la part que contacta amb el sòl, i des de Vertic recomanem canviar-la en funció de l'època de l'any i de les condicions del terreny.

A l'hivern els nostres especialistes recomanen l'ús de rosetes grans perquè no es clavin sobre terrenys tous com la neu. En canvi, a l'estiu és recomanable emprar rosetes petites per avançar sense problemes per terrenys en els quals abunden les roques, pedres, terra o herba.

Virolles dels bastons per trekking

Les virolles, també conegudes com a puntes, són la part que contacta amb el terreny amb cada moviment. Al mercat actual de virolles o puntes per a bastons de trekking existeixen dos grans tipus: les puntes de tungstè –tipus de mineral- que són molt resistents i molt duradores i les puntes d'acer, que malgrat ser resistents es desgasten abans; pel que són més econòmiques.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face