Talla
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura Dimarts a Disabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30. Dilluns:17:00-20:30

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Bastons senderisme

Amb els bastons de senderisme aconseguiràs alleujar la càrrega de la motxilla, guanyar estabilitat en terrenys difícils o simplement ajudar-te en la progressió. Normalment de tres trams podràs escollir entre els de cable amb mides predeterminades o els d'ajustament de brida. També els trobaràs fixos o de dos trams. La lleugeresa i la comoditat a l'hora de plegar-los així com les empunyadures són el signe d'identitat d'aquest producte i nosaltres tenim els millors.

Bastons senderisme

De la mateixa manera que un casc resulta fonamental per a la pràctica d'esports *outdoor com l'esquí de muntanya o l'escalada, diferents estudis corroboren que l'ús de bastons de senderisme és important per motius de seguretat i protecció de les articulacions.

L'ocupació de bastons de senderisme redueix el risc de sofrir lesions o caigudes, ja que amplien els punts de suport durant les rutes per la muntanya. El seu ús aporta estabilitat, la qual cosa permet desafiar amb major confiança els obstacles i afrontar el pas per terrenys poc estables com a argila, roques, aigua, neu o gel amb major confiança.

En senderisme, les relliscades són el motiu pel qual es produeixen més lesions. I, amb l'ús de bastons per a senderisme, el risc de sofrir caigudes no desapareix però sí es redueix.

Un bastó de senderisme preserva les articulacions repartint l'impacte i la càrrega entre cames i braços. El seu ús durant els ascensos alleuja tant quàdriceps com isquiotibials, mentre que en els descensos esmorteeix genolls, malucs, turmells i columna vertebral.

Una altra raó per la qual des de Vertic recomanem l'ús de bastons de senderisme és el cansament. En distribuir l'esforç entre cames i braços es descarreguen les cames, alhora que habiliten les extremitats superiors per a l'impuls. A més, el caminar és més regular; pel que a mesura que avancen els minuts també disminueix la sensació de cansament.

El punt de suport d'un bastó per a senderisme, per tant, aporta una major tracció en superfícies complicades, ajuda a mantenir l'equilibri, redueix el risc de sofrir lesions o caigudes i preserva les articulacions repartint impactes.

Com triar un bastó per a senderisme?

La decisió definitiva a l'hora de comprar un bastó de senderisme depèn de les necessitats i sensacions de cadascun. No obstant això, hi ha una sèrie de condicions a tenir en compte per encertar amb aquell model que millor s'adapta a les necessitats.

El pes

Com més lleuger, més car; no obstant això, és més manejable alhora que obliga a realitzar un menor esforç físic. El pes depèn del material amb el qual està fabricat. Habitualment s'usen dos materials diferents: alumini i fibra de carboni.

L'alumini és un material més pesat però més durador. Per contra, el carboni és molt més lleuger i rígid; no obstant això, és més fràgil.

Sistema d'ajust

El sistema d'ajust d'un bastó per a senderisme és indispensable per adaptar-ho a l'altura de l'usuari i a les condicions del terreny. Habitualment es parla de dos sistemes d'ajust.

El sistema d'ajust per pinça és molt segur, ja que permet comprovar de manera ràpida el bloqueig o no. A més, és més ràpid i fàcil de manipular. El sistema d'ajust de rosca és més lleuger, però la seva manipulació és més complicada.

En qualsevol cas és fonamental que el mecanisme d'ajust quedi ben bloquejat, ja que en cas contrari es corre el risc d'una ensulsiada de la part telescòpica causant una caiguda amb possibles lesions.

Empunyadura

L'empunyadura d'un bastó de senderisme pot tenir diferents grandàries i estar construïda amb diferents materials, per la qual cosa resulta fonamental trobar l'empunyadura que millor s'adapta a les necessitats. A més, ha de ser còmoda i ergonòmica per gaudir de les aventures sense sobresalts.

Una empunyadura de plàstic és rígida i econòmica, però pesa bastant i no és massa còmoda amb la suor de les mans o l'aigua en cas de pluja, neu o humitat.

Des de Vertic recomanem l'ús d'empunyadures d'escuma, cautxú o suro. Són més toves, absorbeixen la transpiració i garanteixen una bona prensió. Aquestes últimes són idònies per a aquells aventurers que practiquen senderisme amb bastant freqüència.

Alguns bastons per a senderisme incorporen un agarri estès que es perllonga pel cos del bastó de senderisme. Aquest tipus d'empunyadura està dirigida a aquells excursionistes que durant les seves aventures canvien amb freqüència la posició de les seves mans. A més, són molt còmodes per pujar grans pendents.

A més del material amb el qual està fabricat, la forma d'empunyadura també és important. Al mercat existeixen models rectes i llisos, així com altres models més ergonòmics amb la forma de la mà per millorar la prensió.

La presència de maniguets lliscants just sota l'empunyadura afavoreix la col·locació de les mans a més de ser molt pràctics per terrenys inclinats.

Mecanisme antishock

El mecanisme antishock abasta diferents amortidors o materials elàstics que absorbeixen part de l'impacte del bastó quan copeja amb la superfície del terreny. Al mercat existeixen bastons que incorporen aquest mecanisme, i uns altres que no. La decisió final depèn de les necessitats i preferències.

Nombre de trams

Els trams són el nombre de parts que formen el bastó per a senderisme. Quants més trams, més compacte una vegada plegat; per tant, més fàcil d'emmagatzemar i transportar. Per norma, es divideixen entre els de dos i tres trams. El seu principal avantatge, a més del compactat, és el sistema d'ajust en funció de l'altura.

Dragoneres

Les dragoneres són les cintes situades per sobre de les empunyadures que serveixen per agarrar el bastó de senderisme amb major seguretat. En ocasions munten escuma per a una major confortabilitat.

Rosetes

Una roseta és una peça generalment de plàstic situada en la part inferior del bastó per a senderisme, i la seva funció és evitar que els bastons de senderisme s'enfonsin en terrenys tous.

Per a rutes estiuenques sobre terrenys d'herba, terra, pedres o roques des de Vertic recomanem l'ús de rosetes petites. A l'hivern han de ser més grans per evitar que es clavin en terrenys tous com la neu.

Virolla

La virolla, també coneguda com a punta, és la part del bastó que contacta amb el sòl. Actualment, al mercat existeixen dos grans tipus: les puntes de tungstè –tipus de mineral- que són molt resistents i molt duradores i les puntes d'acer, que malgrat ser resistents es desgasten abans; pel que són més econòmiques.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • The North Face