Talla
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Asseguradors escalada

Els asseguradors d'escalada són els responsables de frenar-nos en cas de caiguda. El millor és no caure, però de vegades no queda altre remei. Aquí podràs trobar asseguradors dinàmics o automàtics de diferents tipus perquè escullis el que millor se t'adapta.

Asseguradors escalada

Els asseguradors d'escalada són les peces o aparells que ajuden el frenat de la corda en cas de caiguda

En els orígens de l'escalada l'escalador anava lligat, però la corda no passava per cap aparell de frenat, ni tan sols pel cos del company. Simplement no es tenien nocions i es confiava en la provisió, ja que de totes maneres la corda no podia suportar una caiguda d'un escalador de primer.

Avui les coses han canviat i les cordes són més fiables, la qual cosa ha fet que apareguin i evolucionin els asseguradors d'escalada.

Només han passat unes dècades des dels temps d'assegurar amb el cos o a espatlla, fins ara que s'usen diversos dispositius per a garantir la seguretat dels escaladors, però l'evolució ha estat molt ràpida i s'ha vist impulsada per l'evolució de les cordes i per la inventiva dels escaladors.

Pel camí han quedat molts prototips, invents i dissenys toscos que ens han deixat la flor i nata dels asseguradors d'escalada actuals.

D'una banda tenim els asseguradors dinàmics per a corda doble, també coneguts com a plaques o cistelles i d'altra banda els asseguradors automàtics per a corda simple o dispositius de frenat assistit.

Com ha passat molt poc temps i l'evolució ha estat tan ràpida, els dispositius antics i els asseguradors d'escalada nous coexisteixen i és fàcil veure i trobar dispositius antics, fins i tot en els comerços.

Els asseguradors de més recent disseny tenen clars avantatges respecte als antics, començant pel pes, el volum, la facilitat d'ús, la seva polivalència i la possibilitat d'usar un ampli rang de diàmetres de corda.

En el cas dels asseguradors d'escalada dinàmics per a corda doble, s'empren per a escalada clàssica, alpinisme i escalada en gel, ja que permet un assegurament dinàmic que sobrecarrega menys les assegurances i fa que l'impacte sigui menor. També permeten l'ús simultani de 2 cordes que és habitual en aquest tipus d'escalda i assegurar simultàniament a 2 escaladors que segueixen a un primer. A més permeten l'ús d'una sola corda si es desitja, l'ús de diferents diàmetres, tipus de cordes i diverses tècniques d'assegurament.

Els asseguradors d'escalada dinàmics per a corda doble, no només permeten assegurar a un primer de corda, si no que és més còmode per a assegurar a un o dos escaladors que van de segon, rapelar i permeten fins i tot l'ús de l'aparell com bloquejador d'emergència i fins i tot permeten desbloquejar l'aparell sota càrrega… Tots aquests avantatges que molts donen per òbvies i lògiques són de molt recent aparició. No sempre ha estat així i era molt comú haver de portar 2 aparells: uns per a assegurar i un altre per a rapelar o executar complexes maniobres per a desbloquejar un aparell sota càrrega… Afortunadament avui dia aquests problemes estan bastant resolts.

En el cas dels asseguradors d'escala automàtics, excepte alguna excepció molt comptada, estan dissenyats per a corda simple i el seu ús principal és per a escalada esportiva. El frenat és automàtic, o gairebé, en cas de caiguda, però no eximeix al que assegura d'estar atent i d'assegurar convenientment a l'escalador i encara que permeten rapelar en simple, no són l'eina més adequada per a això.

L'avantatge dels asseguradors d'escalada automàtica és clara, són automàtics, o gairebé, ajudant a detenir la caiguda molt abans, però per contra, no són molt dinàmics en comparació amb els dispositius per a corda doble, així que el seu ús ha d'emmarcar-se sempre dins del marc d'un equipament a prova de bombes.

Encara que els asseguradors d'escalada automàtics ha estat dissenyats per a escalada esportiva, han anat sorgint usos alternatius que han fet que acabin derivant en versions especials per a treballs verticals, rescati e uso industrial.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face