Color
Genèric
Filtres

Benvingut a vertic

Busca i selecciona el teu país d'enviament.
 • CA
 • EN
 • ES
error-pais-no-trobat

Vèrtic informació

Vèrtic Online

935 11 66 77

¿Et truquem? Envia’ns el teu telèfon

WhatsApp: Afegeixi-nos als teus contactes i envia’ns els teus dubtes al 689 788 337

Correu electrònic: Envia’ns la teva consulta per correu. Fes-ho aquí.

Informació de les botigues

Vèrtic Barcelona 93 511 66 76

Vèrtic Manresa 93 877 40 42

Vèrtic Sabadell 93 745 03 69

Horari d’obertura De Dimatrs a Dissabte:10:00-13:30 i 17:00-20:30 Dilluns de 17:00-20:30.

Login / Registre

Si has oblidat la contrasenya clica aquí

Tens qualsevol dubte? No trobes el producte que estàs buscant? Escriu-nos sense compromís i et respondrem el més aviat possible. A Vèrtic ens agrada ajudar-te en la teva compra.

Arva

El mercat ofereix gran varietat de models d'Arva inclouen els darrers avenços tecnològics en radio freqüència, que permeten localitzacions més ràpides quan un minut pot marcar la diferencia. La simplificació dels comandaments i dissenys enfocats per a ser utilitzats en les pitjors condicions i els seus softwars inclouen noves funciones de gran utilitat quan més les necessites.

Arva

Què és un Arva? Acrònim d'Aparell de Rescat de Víctimes per Devessalls, és un aparell de radiofreqüència capacitat tecnològicament per localitzar una o més víctimes soterrades per devessalls o allaus de neu. Ara bé, perquè pugui procedir-se al rescat és necessari que tant les persones soterrades com les persones que busquen possibles víctimes portin amb elles un dispositiu de rescat i estiguin familiaritzats amb la seva utilització.

Un devessall o allau és una massa gran de neu que es desprèn per un vessant a la muntanya precipitant-se a gran velocitat, amb violència i estrèpit. Quan això succeeix i soterrada a persones, és transcendental actuar amb la major rapidesa possible abans que sigui massa tarda.

Si bé és cert que el seu ús no és obligatori a la muntanya, des de Vertic recomanem la seva ocupació. Especialment en esports hivernals. I és que, tots aquells materials que vetllin per la nostra seguretat a la muntanya, són elements que poden salvar-nos la vida en un moment donat. Amb ell, podem rescatar i ens poden rescatar.

Ara bé. El Arva ha d'anar acompanyat tant d'una sonda com d'una pala. I és que, si l'aparell electrònic ens indica on es troba la víctima o les víctimes, la sonda i la pala ens permetran extreure tota la neu que sepulta a les persones.

És fàcil que una vegada trobada la persona o les persones sigui difícil de treure-les perquè la neu, després d'una allau, queda molt compacta. Per a això, és necessari explicar tant amb una pala com amb una sonda.

El dispositiu de rescat ha d'anar introduït en una funda. Sempre en el cos, mai en la motxilla. Per sota de la roba però per sobre de la roba tèrmica. A l'altura del pit. Així, si un devessall ens sepulta ni ens ho arrenca ni surt disparat.

Com funcionen?

Els Arvas emeten en la freqüència internacional 457 kHz, per la qual cosa tots els aparells d'aquest tipus que es fabriquen al món han d'estar configurats per emetre en aquesta freqüència.

Aquests aparells de radiofreqüència tenen la capacitat tant d'emetre ones com de rebre-les. I, aquestes, són emeses circularment. Així, estigui en la posició que estigui soterrat sota la neu, sempre emetrà ones cap a l'exterior.

Les posicions d'emissió i recepció

Els Arvas tenen dues posicions: emissió i recepció. Mitjançant la generació i propagació d'un camp magnètic utilitzant la freqüència internacional 457 kHz a través d'un Aparell de Rescat de Víctimes per Devessalls en posició emissió, i l'altre dispositiu en posició recepció és capaç de detectar el camp magnètic emès a través de les antenes.

Aquests senyals emesos es regulen a través de la norma European Telecommunication Standard MTS 300718, que garanteix la compatibilitat entre tots els Aparells de Rescat de Víctimes per Devessalls unificant aspectes com la intensitat del camp magnètic, la desviació màxima de la freqüència o la durada de temps de silenci i emissió.

En posició de cerca, el dispositiu emissor indica tant l'adreça com els metres respecte a l'altre Aparell de Rescat de Víctimes per Devessalls. A mesura que s'acosta, o ja està pràcticament en contacte l'un amb l'altre, la xiuletada s'incrementa.

Senyal de marcació per buscar més d'una víctima.

Tres fases d'una cerca

La cerca amb aquests aparells de radiofreqüència es divideix en tres fases. La primera, també coneguda com a cerca primària o cerca del primer senyal, consisteix a recórrer la zona de l'allau o devessall tractant de trobar senyals emesos per les mates soterrades.

La segona fase, coneguda també com a cerca secundària, consisteix a seguir les línies de camp fins a aproximar-se a les d'emissor.

La cerca terciària, l'última de les tres fases de cerca, es fonamenta en la cerca de la recepció d'un senyal màxim. Això significa que tant el senyal auditiu com la distància indiquen la zona en la qual es troba la víctima o les víctimes.

Avanços tecnològics en la seva fabricació

Si bé és cert que al mercat existeixen amb dues antenes perpendiculars o amb una única davant, els avanços tecnològics han permès que la majoria d'Aparells de Rescat de Víctimes per Devessalls que es comercialitzen avui dia estiguin equipats amb tres antenes.

Fabricats mitjançant tecnologia digital, mesuren de manera precisa la intensitat i l'orientació del camp magnètic. Aquest fet és molt important, ja que estima la distància respecte a l'accidentat i permet conèixer la direcció a seguir.

A més, la cerca és més senzilla gràcies a que l'orientació del camp magnètic pel que fa al receptor no afecta a la intensitat del senyal rebut.

¿Què opinan els nostres clients?

Opiniones-Verificadas Empresa independiente, especializada en la recopilación y gestión de opiniones de clientes reales luego de haber realizado una compra en una tienda online. Nuestro objetivo es mejorar la experiencia de compra y satisfacción de los consumidores en el sector del E-commerce. Ver más

 • Lorpen
 • Suunto
 • Millet
 • Montura
 • Ternua
 • CAMP
 • Edelrid
 • Black Diamond
 • Salewa
 • Salomon
 • Arcteryx
 • ASICS
 • Trangoworld
 • haglofs
 • Dynafit
 • La Sportiva
 • Patagonia
 • The North Face